Ραφήνα: 50 χρόνια Ιερωσύνης του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου που συμμετείχε και φέτος στους εορτασμούς της Παντοβασίλισσας

Τα 50 χρόνια Ιερωσύνης συμπλήρωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και η επέτειος αυτή γιορτάστηκε με μια συγκινητική συγκυρία.

Ο κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, συμμετείχε και φέτος στους εορτασμούς της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της “των πάντων Βασίλισσας”, ιερό κειμήλιο των προσφύγων από την Τριγλία της Βιθυνίας που εγκαταστάθηκαν στην Ραφήνα το έτος 1923.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυερωτικής Νικόλαος προσφώνησε τον κ. Θεοδώρητο λέγοντας ότι η παρουσία σας μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση. Χαρά διότι σας έχουμε ακόμα μια φορά κοντά μας. Συγκίνηση για το ιστορικό βάρος των αναμνήσεων που μας μεταφέρετε”.

Ο κ. Νικόλαος τόνισε πως “το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως συνέχεια της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης δεν είναι απλά ένα προνόμιο. Κουβαλάει το βάρος Οικουμενικών Συνόδων, αγίων ιεραρχών, ρωμιοσύνης, παραδοσης και πίστης. Φέτος που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, τα εορτάζουμε με την δική σας παρουσία, ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και ως ζωντανής εικόνας της ρωμιοσύνης, της παράδοσης και του μικρασιατικού θησαυρού.

Φέτος μάλιστα που συμπληρώνετε 50 χρόνια ιερωσύνης και περιποιεί τιμή που εορτάζετε μαζί μας αυτή την επέτειο μαζί μας, ευχόμαστε ο Θεός να σας δώσει άλλα τόσα χρόνια ο Θεος, πρόσθεσε ο κ. Νικόλαος και προσέφερε στον μητροπολίτη Λαοδικείας μια εικόνα του Καλού Ποιμένος που φιλοτέχνησε αγιογράφος της Μητροπόλεως.

ekklisiaonline.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.