Ραφήνα: 605.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου & του γηπέδου “Παν. Σκούφος”


Χρηματοδότηση 605.000 ευρώ, για δύο πολύ σημαντικά έργα, εξασφάλισε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, καθώς εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών οι φάκελοι και οι μελέτες που είχε υποβάλλει για την αναβάθμιση των αθλητικών δομών στο Κολυμβητήριο και στο Δημοτικό Στάδιο «Παναγιώτης Σκούφος».

Ειδικότερα στην απόφαση αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου και δημοτικού γηπέδου Ραφήνας» συνολικού προϋπολογισμού 605.090,24€(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου Ν. Αττικής. Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 167 κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

• Υποέργο 1:«Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Ραφήνας» προϋπολογισμού 322.400,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

• Υποέργο 2: «Προσθήκη νέων κερκίδων θεατών στο δημοτικό στάδιο Ραφήνας “Παναγιώτης Σκούφος”» προϋπολογισμού 282.690,24€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου».

Η νέα αυτή απόφαση αποτελεί θετική εξέλιξη για την πόλη και ιδιαίτερα για την νεολαία και τον αθλητισμό και αποτελεί προϊόν της συνεχούς, επίμονης και με συγκεκριμένο σχεδιασμό δράσης της Δημοτικής Αρχής και φυσικά της πληρότητας και της αρτιότητας των φακέλων που συνέταξαν και υπέβαλλαν οι Υπηρεσίες του Δήμου.

Δείτε ακόμα:  Νέα προσφορά από την Μονωτική Ραφήνας - Σε συμφέρει...

1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Πρόκειται για μια εμβληματική προσθήκη στο κολυμβητήριο της Ραφήνας με ανοιγοκλεινόμενη οροφή, η οποία όχι μόνο θα ομορφύνει τον χώρο αλλά θα βοηθήσει τους αθλητές να πραγματοποιούν απρόσκοπτα, ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών, τις προπονήσεις τους.

Παράλληλα και οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο και τους χειμερινούς μήνες για ψυχαγωγία ή αποκατάσταση τραυματισμών.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους συνανθρώπους μας με Αναπηρία, οι οποίοι θα μπορούν να υλοποιούν το θεραπευτικό πρόγραμμά τους χωρίς προσκόμματα.

Δείτε ακόμα:  Μπουρνούς – Χατζηθεοδοσίου – Καββαθάς δίπλα στους καταστηματάρχες σε Ραφήνα & Πικέρμι (φωτό & βίντεο)

2. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΘΕΑΤΩΝ

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό έργο αφορά την προσθήκη κερκίδων στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», ένα πάγιο αίτημα για την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία του.

Προχωράμε με σχέδιο, επιμονή, αποφασιστικότητα την προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα για μια πόλη καλύτερη, λειτουργικότερη, ομορφότερη, πιο σύγχρονη και φιλική στον πολίτη. Για τη νεολαία, τον αθλητισμό , τον πολιτισμό, τα έργα υποδομής που τόσο έχουμε ανάγκη.

Δεν είναι επιτυχία. Είναι υποχρέωσή μας στην κοινωνία και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και μας παρακολουθούν καθημερινά.

Και συνεχίζουμε…