Ραφήνα: Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πληττόμενες επιχειρήσεις


Προς Προέδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου

Θέμα: Απαλλαγή από δημοτικά τέλη μέχρι 30/6/2021 για τις πληττόμενες μικρές επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα

Κ. Πρόεδρε, με αφορμή το θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της 23/2/21 “ περί απαλλαγής καταβολής δημοτικών τελών κτλ. για το έτος 2021.”

Παρακαλούμε όπως φέρετε σα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα ‘’Απαλλαγή από δημοτικά τέλη μέχρι 30/6/2021 για τις πληττόμενες μικρές επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα.’’

Η κατάσταση των Επαγγελματιών είναι δραματική. Τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Έχουν περάσει είδη 11 μήνες που και οι ΕΒΕ έχουν πληγεί εξαιτίας των μέτρων ενάντια στην πανδημία. Μετράνε στην εστίαση 5 μήνες και πλέον με κλειστά πλήρως τα μαγαζιά τους. Η κυβέρνηση με τα “ψίχουλα” επιδομάτων (800 € πέρυσι την άνοιξη) και τα μισό-δανεικά της “επιστρεπτέας προκαταβολής”, για όσους τα πήραν, δεν αρκούν για να αναπληρωθεί το χαμένο τους εισόδημα. Υπάρχουν ήδη επαγγελματίες που δυστυχώς “παρέδωσαν τα κλειδιά των μαγαζιών τους”, όχι συμβολικά, ενώ οι υπόλοιποι είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Δείτε ακόμα:  Οριστικό! Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις σε Ραφήνα & Πικέρμι για το 2021

Οι Δήμοι έχουν μερίδιο ευθύνης γιατί δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξής τους, με απαλλαγή δημοτικών τελών, γενναία μείωση τους όταν ανοίξουν τα μαγαζιά, διαγραφή χρεών -ανάλογα την περίπτωση. Το κυριότερο βέβαια είναι ο δήμος να στηρίξει όλα τα αιτήματα των επαγγελματιών που διεκδικούν από την κυβέρνηση, να αυξήσει με την σειρά του την πίεση στην κυβέρνηση ώστε να αποσπαστούν όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης που θα δώσουν πραγματική ανάσα.

Δείτε ακόμα:  Σπ. Κάρλος: Πεσμένη εδώ και 12 μέρες στάση στη Διώνη Πικερμίου - Παραλίγο να συμβεί ατύχημα (φωτό)

Ζητάμε από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου να στηρίξει τα αιτήματά μας για

Διαγραφή τμήματος των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Ο τρέχων κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Πρωτοποριακό σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης για τις πυρκαγιές εγκαθιστά ο Δήμος

Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη μέχρι 30/6/2021 για τις πληττόμενες μικρές επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.