Ραφήνα: Αποφυλακίστηκε ο 48χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 12χρονης


Εκτός φυλακής βρίσκεται ο 48χρονος Π.Κ. ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής, τον Ιούνιο του 2021, στην Ραφήνα.

Ο ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 48χρονου υπό τον όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι».

Ο ανακριτής έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης των περιοριστικών όρων που κατέθεσε ο κατηγορούμενος μετά τα νέα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του.

Πρόκειται για τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων, που επιβεβαίωσαν ότι:

α) το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε

β) σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει και

γ) επιβεβαιώνει ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του κατηγορουμένου, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ο συναγερμός για φωτιά ήταν μπάρμπεκιου με προβατίνα!

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορούμενου Πέτρος Πανταζής και Ευάγγελος Καντιανης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών.

Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ.

Δείτε ακόμα:  "Τρελός" αέρας στη Ραφήνα - Πορτοκαλί συναγερμός για φωτιές - Ενισχύθηκε η Πολιτική Προστασία

Πράγματι, μετά τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εξ αρχής υποβληθέντες ισχυρισμοί του εντολέας μας, κ. Π.Κ., ότι δηλαδή

α) το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε

β) σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε , και

γ) αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας !

Δείτε ακόμα:  Νέα Μάκρη: Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια για μητέρα μαθητή του 1ου Γυμνασίου

Μετά τα ανωτέρω νέα καταλυτικά στοιχεία και την νεότερη κατάθεση της καταγγέλλουσας, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κ. Ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, αδίκως προφυλακισμένου επί 6 μήνες, εντολέα μας.

Ήμαστε σίγουροι, ότι και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά.