Ραφήνα: Χρ. Τσεμπέρης – “Γιατί η αφωνία της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του λιμανιού έγινε ξαφνικά πρεμούρα;”

Σε ανάρτηση του ο πρ. Αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Χρήστος Τσεμπέρης αναφέρει:

Η παρατεταμένη πλήρης αφωνία της δημοτικής αρχής για τα σχέδια επέκτασης του λιμανιού, έγινε ξαφνικά πρεμουρα…Γιατί?

============================

♦️Επι ένα σχεδόν μήνα η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου παρουσίασε αιφνίδια και ανησυχητική τύφλωση, κώφωση και πλήρη αφωνία σε ο,τι αφορά στην ΣΜΠΕ για το μάστερ πλαν του λιμανιού της πόλης και τους σχεδιασμούς και τις προβλέψεις του για την πόλη και τους πολίτες.

♦️Από τις 17 Απριλίου ούτε είδαν, ούτε άκουσαν τίποτα για το θέμα. Για να μιλήσουν, να πάρουν θέση, να οργανώσουν μια δημόσια ανοιχτή συζήτηση στην πόλη για θεματα που αφορούν την ίδια την πόλη, ούτε λόγος να γίνεται.
Κιχ, κουβέντα, καμία ενημέρωση, τίποτα. Η δημοτικη αρχή της αφωνίας, της σιωπής.

♦️Δημοσιοποιηθηκε το θεμα, πήρε έκταση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μεσα, αλλά δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν. Σύνηθες θα μου πεις. Έχεις δίκιο θα σου πω. ♦️ Μόνο που η αιρετή διοίκηση δεν παίρνει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να μην ακούει, να μην βλέπει, να μην μιλάει, να μην διεκδικεί αλλά ακριβώς για το αντίθετο.

♦️Εντυπωσιακά ανησυχητική ομως είναι και η μέχρι σήμερα αντίστοιχη αφωνία της αντιπολιτευσης μείζονος και ελάσσονος στο Δήμο για το θεμα, τη εξαιρέσει της κας Τερζοπουλου και της παράταξης της, έστω και στο παρά πέντε.

♦️Στον αντίποδα της απόλυτης αφωνίας, πολίτες, σύλλογοι, δημοσιογράφοι και μερίδα ΜΜΕ ανέδειξαν το θέμα, ζήτησαν εξηγήσεις και πλήρη ενημέρωση για το συγκεκριμένο σχέδιο από Δήμο, ΟΛΡ, ΤΑΙΠΕΔ και μελετητές, ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και εύλογη παράταση στη στενή χρονική πρόβλεψη της “διαβούλευσης”.
Πολίτες και συλλογικοτητες. Όχι ο Δήμος για την πόλη του!

♦️Και την ημέρα που ανακοινωνεται η αποδοχή των αιτημάτων μας από το ΤΑΙΠΕΔ για την παράταση της διαβούλευσης, οδηγώντας την στις 28 Ιουνίου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοινώνει,” ειδική συνεδρίαση” λεει του συμβουλίου με θέμα τη γνωμοδότησή του επί της συζητουμενης ΣΜΠΕ.

♦️Οποία πρεμουρα. Επί ένα ολόκληρο μήνα “πετούσαν αετό”, δεν έκαναν καμία ενημέρωση σε κανέναν, δεν έβγαζαν κιχ και ξαφνικά ω του θαύματος, αδιαφορούν για την παράταση σχεδόν ενός και μισού μηνός και ζητούν λήψη απόφασης και γνωμοδότηση από το συμβούλιο τη Δευτέρα!!!

🟥🟥Ακομη χειρότερο γίνεται το πράγμα εάν δεν διαψευσει άμεσα η δημοτική αρχή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για επιλεκτική ενημέρωση της πλειοψηφιας για το θέμα κάτι που αρνούμαι και να δεχθώ ως σκέψη, πόσο μάλλον ως γεγονός …

♦️Δεν διευκρινίζει φυσικά κανείς, αν έχουν κληθεί και κυρίως εάν θα παραστούν για να απαντήσουν, να εξηγήσουν και να αναλύσουν το νέο μάστερ πλαν του ΛΙΜΑΝΙΟΥ και τις προβλέψεις του σε σχέση με την πόλη οι μελετητές, ο ΟΛΡ ή το ΤΑΙΠΕΔ.

♦️Δεν έχει προηγηθεί καμία συζήτηση ή ενημέρωση της κοινωνίας της πόλης με ευθύνη οργάνωσης της δημοτικής αρχής.
Μια μόνο αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει ανακοινωθεί (υπό τον ορίζοντα της ασφυκτικής πρώτης προθεσμίας) από τη “Γη κι ελευθερία”.

♦️Ούτε βέβαια έχει διατυπωθεί η παραμικρή θέση για το θέμα από τη δημοτική αρχή. Εκκωφαντική σιωπή.

♦️Υπενθυμίζω ότι σε θέματα αντίστοιχου ενδιαφεροντος και σοβαρότητας για το σύνολο της κοινωνίας (ΣΜΠΕ για Μ. Ρέμα, ΚΕΛ) προηγήθηκαν του δημοτικού συμβουλίου πολύωρες (7ωρες και βάλε) δημόσιες συνεδριάσεις της τότε επιτροπής διαβούλευσης, και ακολούθως του συμβουλίου, με παρουσία των μελετητών και του Υπουργείου, με συμμετοχή πολιτών πέραν των αιρετών για να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τις θέσεις ολων.

♦️Αδυνατω να καταλάβω τη συλλογιστική της προέδρου του ΔΣ και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Δήμου η οποία φέρνει προς συζήτηση και απόφαση ένα θέμα αγνοώντας εντυπωσιακά το “παράθυρο” χρόνου που κέρδισαν οι πολίτες και ΟΧΙ η διοίκηση του Δήμου που δεν έχει κάνει κιχ μέχρι σήμερα.

♦️Ελπίζω από παραδρομή να μην έχει ανακοινωθεί από την πρόεδρο του σώματος η συμμετοχή των εμπλεκομένων μερών στη ΣΜΠΕ του μάστερ πλαν του Λιμένα στη συνεδρίαση για παροχή εξηγήσεων, απαντήσεων, διευκρινησεων και μάλιστα μετά από απαίτηση της Δημάρχου.

♦️Εάν κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει απαιτητό ως προϋπόθεση από το δήμο για την πόλη, τους πολίτες και το κύρος αυτού καθεαυτού του συμβουλίου, θα είναι ΝΤΡΟΠΉ και για τους 25 αιρετούς να δεχτούν να συμμετάσχουν σε τέτοια παρωδία.

🔴Όσο ναναι φαντάζει τουλάχιστον γκροτεσκο να απαντάνε στα ερωτήματα αιρετών και πολιτών για την επέκταση του λιμανιού, τα συνοδα έργα, τα 5μετρα κτίρια, τα 3οροφα πάρκινγκ, τους Α/Κ, το υδατοδρομιο ξαφνικά στο λιμάνι και τόσα άλλα η κυρία Δήμαρχος ή η κυρία πρόεδρος…

♦️Η ευθύνη για όσα γίνονται και ακόμη χειρότερα για όσα μπορεί να γίνουν για εμάς χωρίς εμάς στην πόλη μας δεν είναι μόνο στους σιωπηλους προθυμους της διοίκησης αλλά και στην αντιπολίτευση που δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κωφεύει και σιωπά αντί να πιέσει τη διοίκηση και τους φορείς, να δράσει ενιαία, συγκροτημένα και με κοινές όπου γίνεται θέσεις.

♦️Δεν υπάρχει μετά. Δεν υπάρχει πάμε και όπου βγει.

Έχουμε 45 μέρες να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο μας όσο πιο αναλυτικά και υπεύθυνα γίνεται, να απαιτήσουμε αλλαγές, να “φρεναρουμε” λάθη και παραλείψεις για την πόλη μας, σενάρια περαιτέρω επιβάρυνσης. ♦️Έχουμε ευθύνη όλοι. Και πάνω από όλους η εκλεγμένη διοίκηση της πόλης για τους πολίτες της.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός και η πρεμουρα μετά την απόλυτη αδράνεια ορισμένων είναι επιεικώς ακατανόητη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.