Ραφήνα: Χρόνια Πολλά Τριγλία! 90 χρόνια ιστορικής πορείας

18 Φεβρουαρίου 1931. Μία ιστορική ημέρα για την Τριγλία Ραφήνας.

Σαν σήμερα πριν 90 χρόνια πήρε σάρκα και οστά ο σύλλογος μας. Ένας σύλλογος με αδιάλειπτη παρουσία, ένας φάρος αθλητισμού και πολιτισμού.

Στα τέλη του 1930 οι Τριγλιανοί και άλλοι πρόσφυγες ξεχνούν σιγά-σιγά την προσφυγιά τους, καθώς η ζωή αρχίζει να έχει τις απαιτήσεις της. Σχηματίζονται οι πρώτες ομάδες παιδιών, η Ένωση Τριγλίας από τους νέους(έφηβοι) και το Βυζάντιο και η Προποντίδα από παιδιά. Τότε γεννήθηκε στους μεγαλύτερους της εποχής η ιδέα της ίδρυσης μιας οργανωμένης ομάδας, με την περισυλλογή όλου αυτού του νεανικού ανθρώπινου υλικού.

Πρωτοπόροι εκείνης της ιδέας ήταν ο Αναστάσης Λύρατζης, ο Στέλιος Τσερόπουλος, ο Μήτσος ο Ρήγας και ο νεότερος Βασίλης Βουδούρης. Ανατίθεται σε δικηγόρο η σύνταξη και υποβολή του καταστατικού για την ίδρυση Συλλόγου με την επωνυμία ”Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωσις Τριγλίας Ραφήνας”. Χρώματα το κίτρινο και το μαύρο, τα κατ’ εξοχήν χρώματα του Βυζαντίου και σήμα το Μπαρμπούνι (το τριγλί).

Δείτε ακόμα:  Λύγισε στον τελικό η Σάκκαρη - Ηττήθηκε 2-0 σετ από την Κονταβέιτ

Με την έγκριση του καταστατικού στις 18 Φεβρουαρίου 1931 εκλέγεται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Αναστάσιο Λύρατζη, Αντιπρόεδρο τον Κυριάκο Δρακούλη, Γενικό Γραμματέα τον Στυλιανό Τσερόπουλο, Γενικό αρχηγό τον Βασίλη Βουδούρη και Έφορο το Μήτσο τον Ρήγα. Αναπόφευκτο ήταν οι μικρές ομάδες που είχαν σχηματιστεί τότε να συγχωνευτούν υπό την σκέπη της επίσημης και αναγνωρισμένης πλέον “Αθλητικής Ποδοσφαιρικής Ένωσις Τριγλίας Ραφήνας”.

Οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που στελέχωσαν την ομάδα ήταν: Απόστολος Μπογιατζής, Απόστολος Μπότης, Βασίλης Καλοπαναγιώτης, Βασίλειος Βέλιος, Κώστας Κόρακας, Κώστας Καμίνης, Στράτος Λεώντης, Στράτος Παντερματζής, Ιωακείμ Τσιβιτζής, Σταύρος Τσιβιτζής, Γιώργος Μπαχταίδης, Μήτσος Μπαχταίδης, Αλέκος Μαλιαρός, Γιώργος Τσακμακίδης, Γιώργος Τσερόπουλος, Μήτσος Κούτρης, Δαμιανός Κεχαγιόγλου, Τάσος Χριστοφορίδης, Σωτήρης Σκαρλάτος, Νώντας Κλωνάρης και δύο ποδοσφαιριστές από τη Νέα Μάκρη ο Γιώργος Δημητριάδης και ο Σπύρος Παπαϊωάννου.

Δείτε ακόμα:  ΕΠΣΑΝΑ: Ποιος σφυρίζει το ΠΑΟ Καλυβίων - Τριγλία Ραφήνας - Οι διαιτητές του Σ/Κ

90 χρόνια μετά ο Αθλητικός Όμιλος Τριγλίας Ραφήνας μέσω και του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, παραμένει πιστός στις αρχές των ιδρυτών του και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο μας και ιδιαίτερα στη νεολαία, αθλητισμό και πολιτισμό, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος, όπως και να διατηρεί τη μνήμη, τις παραδόσεις και τις αξίες του μικρασιατικού Ελληνισμού, ειδικότερα δε της πόλεως Τρίγλιας Βιθυνίας Μικράς Ασίας.

Δυστυχώς η μάστιγα του κορωνοϊού που έχει πλήξει την χώρα μας, με συνεπακόλουθο την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων, δεν μας αφήνει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε αυτό το μεγάλο ορόσημο για την ιστορία του συλλόγου μας αλλά και της πόλης μας. Ευελπιστούμε με την πλήρη επανέναρξη των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων να πραγματοποιήσουμε κάποιες από τις δράσεις που είχαμε προγραμματίσει. Αυτό όμως που κρατάμε όλοι μας είναι ότι η Τριγλία δεν λύγισε ποτέ σε ότι και να πέρασε και θα συνεχίσει να υπάρχει, να προσφέρει και να δημιουργεί.

Δείτε ακόμα:  Σπανούλης: «Το τερμάτισα, φεύγω γεμάτος. Δεν ήθελα να κλέψω τον ρόλο από κάποιον νεότερο»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΙΓΛΙΑ !