Ραφήνα: Διάλεξη με ομιλήτρια την Παιδοψυχίατρο Νίκη Βουδούρη, στην Αγία Μαγδαληνή (φωτό)

Πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2022 στην αίθουσα του Συλλόγου μας η προγραμματισμένη διάλεξη με ομιλήτρια την Ψυχίατρο κ. Νίκη Βουδούρη και θέμα την πολύμορφη «κατάθλιψη» των ενηλίκων αλλά και των παιδιών, που πλήττει την Ευρώπη κατά 3% των πληθυσμών και την Ελλάδα, κατά 8%…όπως μας είπε η γιατρός, …είναι ένα φαινόμενο των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών ως επί το πλείστον, το οποίο εάν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να καταβάλλει τόσο τον άνθρωπο, ώστε να τον καταστήσει ανίκανο να λειτουργήσει στην καθημερινότητά του.

Όσον αφορά δε στα παιδιά, ο εντοπισμός του προβλήματος είναι ακόμα πιο δύσκολος, καθώς τα παιδιά δεν εμφανίζουν την κλασική συμπτωματολογία της κατάθλιψης, όμως η παρέμβαση στην λειτουργικότητά τους μπορεί να είναι εξίσου σοβαρή…

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, που κατέληξε σε προβληματισμό, αλλά και αισιοδοξία, όσον αφορά την ισορροπία μας, την γαλήνη της ψυχής μας και την αγάπη της ζωής μας!!!

Ήταν η πρώτη διάλεξη – επικοινωνία, μετά την «πέτρινη» τριετία της πανδημίας και είμαστε όλοι συγκινημένοι και χαρούμενοι, με τους νέους φίλους που παρευρέθηκαν και τους παλαιούς φίλους μας, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Μπατάλης, η ανεξάρτητη Δημ. Σύμβουλος κ. Δήμητρα Τσεβά, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Εύη Γκατσοπούλου, η τ. Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Χριστίνα Παναγιώτου και μέλη του Δ. Σ. του Λ. Ε. Ρ.

Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και την συμμετοχή σας και σας περιμένουμε στην επόμενη συνάντησή μας.

Με εκτίμηση
ο Πρόεδρος
Γερβάσιος Παπαδόπουλος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.