Ραφήνα: Εγκαινιάστηκε ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια – Που θα βρίσκεται (φωτό & βίντεο)

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης (31/1) ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Καλφαντής, Παύλος Μπατάλης, Γεράσιμος Βουδούρης, Σπύρος Κάρλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Φίλιππος Καβουνίδης” Χρύσα Βλαχάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Κατσουλάκης, Ανδρέας Βασιλόπουλος και Δήμητρα Τσεβά, από την Επιτροπή για το Βιώσιμο Περιβάλλον οι Δημήτρης Καρασταμάτης και Γιάννης Ρήγος, ο πρ. Αντιδήμαρχος Πέτρος Βλάχακης, η Διευθύντρια του ΝΠΔΔ “Φίλιππος Καβουνίδης” Ευγενία Καπριγιάννη, η πρ. πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας Χριστίνα Παναγιώτου

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Δημήτριος του Ιερού Ναού της Παντοβασίλισσας Ραφήνας

Το καλωσόρισμα έκανε η Διευθύντρια του ΝΠΔΔ “Φίλιππος Καβουνίδης” Ευγενία Καπριγιάννη ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν κατά σειρά η κα. Χρύσα Βλαχάκη, ο  Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Γεράσιμος Βουδούρης, οι βουλευτές Γ. Βλάχος και Βασ. Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κα. Μ Κούτρη ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί έκοψαν την κορδέλα εγκαινιάζοντας και επίσημα τον συμβουλευτικό σταθμό για την άνοια

Η εκδήλωση έκλεισε με την  ομιλία της Δρ. Παρασκευής Σακκά, Προέδρου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Την εκδήλωση ειχατε την δυνατότητα να δείτε ζωντανά μέσα από το irafina.gr

Ραφήνα: Πως και που λειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί στο χώρο του ΚΑΠΗ Ραφήνας (Ελ. Βενιζέλου 21, Ραφήνα).

Υπεύθυνοι επικοινωνίας κα Βαλατσού Ασημίνα και κα Ασμάνη Ευτυχία.


Τηλ. Επικ. 2294079456, κατόπιν ραντεβού.

Ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με το Συμβουλευτικό Σταθμό;

Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών στην χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας των Δήμων που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό. Τα στοιχεία του εξεταζόμενου και τα ευρήματα της αξιολόγησης καταγράφονται στη βάση δεδομένων των ΚΕΠ Υγείας ή χειρόγραφα σε ειδική φόρμα που θα σας διαθέσουμε.

Στην περίπτωση που υπάρξουν σημαντικά ευρήματα το άτομο παραπέμπεται στο γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού. Οι Εταιρείες Alzheimer Αθηνών και Θεσσαλονίκης μπορούν να εξυπηρετήσουν σε μηνιαία συχνότητα τα αιτήματα για εξειδικευμένη ιατρική εξέταση και διαγνωστική εκτίμηση για τους 6 πρώτους μήνες ενώ στη συνέχεια οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με τη βοήθεια γιατρών που θα ορίσουν οι Δήμοι όπως προβλέπεται από το μνημόνιο συνεργασίας.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.