Ραφήνα: Εξαφανίστηκε από την κάπνα η Καλλιτεχνούπολη! (φωτό)


Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από το πρωί σε ολόκληρη την Αττική αλλά και στη Ραφήνα, καθώς καπνοί και στάχτες από τη φωτιά στον Σχίνο έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα έχει πέσει  τις τελευταίες ώρες και η επιδείνωση είναι στο επίπεδο 4 της εξαβάθμιας κλίμακας ποιότητα αέρα.

Οι καπνοί που όπως πρώτα σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr κάλυψαν τη Ραφήνα αλλά και ολόκληρη την Ανατολική Αττική, εξαφάνισαν όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που έστειλε στο irafina.gr, κάτοικος της περιοχής της Αγίας Κυριακής την Καλλιτεχνούπολη!

Σε πολλούς κατοίκους ξύπνησαν μνήμες από το μαύρο καλοκαίρι του 2018 και τη φονική πυρκαγιά που έκαψε τη Ραφήνα, το Νέο Βουτζά και το Μάτι

Δείτε ακόμα:  Τα Σάββατα στο Paco's project η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο!

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου αλλά και στον γενικό πληθυσμό λόγω του καπνού που έχει πνίξει την Αττική από τη φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και συνεχίζει να μαίνεται στην περιοχή, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, δια μέσου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος, συστήνει τη λήψη των ακόλουθων μέτρων προστασίας του πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής ως εξής:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
Καρδιοπαθείς
παιδιά καθώς και
τα άτομα άνω των 65 ετών
θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Πόλος έλξης το Ιστιοφόρο του Μεγάλου Πέτρου! (φωτό)

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Γ. Συστάσεις για τον καθαρισμό των οικιών μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς

Υπενθυμίζονται και οι συστάσεις σε ό,τι αφορά την τον καθαρισμό των οικιών κατόπιν εκδήλωσης πυρκαγιάς:

Δείτε ακόμα:  Έφτασε στη Ραφήνα το εντυπωσιακό ιστιοφόρο Shtandart, αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου! (φωτό)

Να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες στα προϊόντα καθαρισμού, να χρησιμοποιούνται είδη ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκα, προστατευτικά γυαλιά) και τα παιδιά και τα κατοικίδια να κρατιούνται σε απόσταση.
Να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός/ εξαερισμός στον χώρο.
Καπνός, οσμές, αιθάλη/στάχτη: Τα υπολείμματα καπνού μπορεί να παραμείνουν για καιρό και να χρειαστεί να καθαριστούν οι οικίες σας πολλές φορές. Προτείνεται η τοποθέτηση μικρών πιάτων με ξύδι στο σπίτι για να απορροφήσουν τις οσμές
Γενική καθαριότητα: Οι επιφάνειες να σκουπίζονται με υγρό και στη συνέχεια στεγνό πανί. Προτείνεται η αλλαγή και ο καθαρισμός όλων των φίλτρων των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
Τοίχοι: Να πλένονται με άφθονο νερό και σαπούνι.