Ραφήνα: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον ψυχικό βίο με την Βίκυ Φλέσσα στο Νέο Βουτζά (φωτό)

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον ψυχικό βίο, με έμφαση στις αρνητικές εμπειρίες της πρώιμης παιδικής ηλικίας και τα ψυχικά τραύματα, χθες βράδυ, στη Βιβλιοθήκη του Νέου Βουτζά με όχημα την καταγεγραμμένη εμπειρία του μεγάλου επιστήμονα, ψυχιάτρου/ψυχαναλυτή, Ματθαίου Γιωσαφάτ, στο βιβλίο “Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;”,και το χειμαρρώδη λόγο της καταξιωμένης δημοσιογράφου, Βίκυς Φλέσσα, που καθήλωσε το κοινό, σε μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα…

Με λόγο απλό, άμεσο, κατανοητό, μάς μετέφερε στον κόσμο της ψυχανάλυσης και της σημασίας της, μια και “Είμαστε όλοι τραυματισμένοι”, όπως λέει ο Γιωσαφάτ, ενώ συμπληρώνει, απενοχοποιώντας μας, ότι “τα τραύματα και οι πληγές μας είναι η γοητεία μας, η ανθρωπινότητά μας”….

Μαζί μας η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ρίτα Μωραϊτάκη, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνος, Έφη Σπανού, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, Παύλος Μπατάλης, η πρόεδρος του ΛΕΡ, Εύη Γκατσοπούλου και πλήθος κόσμου.
Τους ευχαριστούμε όλους!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Βίκυ Φλέσσα, η οποία δωρίζει στο Σύλλογό μας όλο το ποσοστό από τα πνευματικά της δικαιώματα από την πώληση του βιβλίου, καθώς και την κα Όλγα Φωτίου, από το βιβλιοπωλείο στο Καπανδρίτι, που διαθέτει επίσης, όλο το κέρδος της από τις πωλήσεις στο Σύλλογό μας.

Και μην ξεχνάμε: ”Ψυχής νοσούσης εστί φάρμακον λόγος”, είπε ο Μένανδρος, αρχαίος Έλληνας ποιητής του 4ου αιώνος π.Χ. Γι΄αυτό είμαστε εδώ για να ανταμώνουμε και να τα λέμε…

Αναστασία Ρίζου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.