Ραφήνα: Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ & η Κ.Π.Α.Μ.Ρ.Ρ. για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μεγάλο Ρέμα

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ και η Κ.Π.Α.Μ.Ρ.Ρ. για την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Αναλυτικά αναφέρουν:

Κομματική οργάνωση ΚΚΕ Ραφήνας-Πικερμίου

Το Σάββατο 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Ραφήνας από εκατοντάδες κατοίκους και εκπροσώπους μαζικών φορέων που αντιτίθενται στην τσιμεντοποίηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Μετά την συγκέντρωση έγινε πορεία των κατοίκων προς το Δημαρχείο και την περιοχή Γεφυράκι που υπάρχει το εργοτάξιο για την κατασκευή του έργου της διευθέτησης του Ρέματος. Να σημειωθεί ότι μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων οι σχετικές εργασίες έχουν προς το παρόν διακοπεί.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Δάρδαλης Νίκος, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων ο οποίος ανέφερ ότι η ανάπτυξη της περιοχής απαιτεί την βελτίωση και διεύρυνση των δημόσιων υποδομών με σεβασμό στις ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων αλλά και με ισόρροπη προστασία του περιβάλλοντος.

Από αυτή την πλευρά επισήμανε σε σχέση με τους όρους διευθέτησης του Μέγα Ρέματος Ραφήνας ότι θέλουν να μετατρέψουν μια μεγάλη φυσική κοίτη ρέματος στην Αττική, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος», σε ανοιχτό αγωγό ομβρίων στο μεγαλύτερο μέρος του και, στο υπόλοιπο, σε ανοιχτό ορθογωνικό οχετό ομβρίων από μπετόν ακόμη και σε τμήματα εκτός του οικισμού της Ραφήνας.

Ενώ θα έπρεπε να αξιοποιηθούν μέσα που θα μπορούσαν να ανασχέσουν τις πλημμύρες και να διατηρήσουν ένα μεγάλο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος, όπως φράγμα ανάσχεσης του ρέματος, μέτρα φυσικής συγκράτησης των υδάτων κα.

Τόνισε ότι οι μάχες των κατοίκων πρέπει να συνοδευτούν από την καταδίκη των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που και τοπικά και κεντρικά στήριξαν αυτά τα σχεδία για το Μέγα Ρέμα και ότι μόνο οι αγώνες του λαού και η ανατροπή της πολιτικής που υποτάσσεται στα κέρδη των επιχειρήσεων μπορούν να δυναμώσουν την προοπτική τα δημόσια έργα, όπως τα αντιπλημμυρικά να εξασφαλίζουν την ασφάλεια, την ποιότητα ζωή των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κ.Π.Α.Μ.Ρ.Ρ.

«Δε θα αφήσουμε το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας να γίνει οχετός. Άμεσο σταμάτημα του έργου που θα εγκιβωτίσει 17χλμ φυσικού ποταμού, θα αφανίσει το οικοσύστημα, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε ολόκληρη την Αττική και εν τέλει θα πνίξει τη Ραφήνα».
Αυτό ήταν το μήνυμα εκατοντάδων πολιτών, που πήραν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία που οργανώθηκε από την Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και κατοίκους της Ραφήνας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και τοπικών φορέων (ΑΝΙΜΑ, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, MedINA, ΡΟΗ, Ρεματτική, Δίκτυο Πολιτών και Φορέων από το Βαρνάβα έως τον Βουτζά, Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέας, Δασαμάρι S.O.S., Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών, Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων, Μικρογεωγραφίες, Δυτικό Μέτωπο, ΕΟΣ Σπάτων, Πεζοπορικός Σύλλογος Αρτέμιδας, Οικολογική Συμμαχία), δημοτικών παρατάξεων (Λαϊκή Συσπείρωση και Δύναμη Ανάπτυξης), της περιφερειακής παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αττική-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ μ-λ, κ.α.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι καθηγητές Αντώνης Λαζαρής και Νίκος Δάρδαλης από το ΓΕΛ Ραφήνας και οι σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ «Σταγόνες» και «Σχέδιο» Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννης Λαζάρου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για παιδιά, ενώ στο σταντ της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας συγκεντρώθηκαν υπογραφές για τη διάσωση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Ακολούθησε πορεία με πρωτοφανή συμμετοχή, πουπέρασε από το Δημαρχείο και στη συνέχεια, βαδίζοντας δίπλα στο ποτάμι, κατέληξε στο εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και στο σημείο επέμβασης στην κοίτη του ρέματος. Εκεί ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει την καταστροφή που επιτελέστηκε από τους εκσκαφείς και τα ερπυστριοφόρα. Η πορεία τελείωσε στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2/5 ΣΤΙΣ 08.00 Π.Μ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.