Ραφήνα: Η ομιλία του Δημάρχου Ευάγγ. Μπουρνούς, στην παρουσίαση του προγράμματος και του συνδυασμού “Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών”

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, υπουργών, στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και σύσσωμου του συνδυασμού, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου και επικεφαλής της παράταξης “Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών” κ. Ευάγγελος Μπουρνούς το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις καθώς και τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της δημοτικής του παράταξης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.
Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης ξανά όχι για όσα κάναμε ως σήμερα, αλλά για όσα προγραμματίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον

Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς ξεκίνησε το χαιρετισμό του , ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την παράταξη του. Ανανέωση της εμπιστοσύνης που δεν στηρίζεται μόνο στο πολυεπίπεδο έργο που έχει υλοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα , αλλά κυρίως σε όσα προγραμματίζεται να γίνουν την επόμενη πενταετία . Σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, που δεν έχουν πρόγραμμα και ζητούν από τους πολίτες ουσιαστικά λευκή επιταγή, η παράταξη Μπουρνού ζητά θετική ψήφο εμπιστοσύνης που στηρίζεται σε έναν ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο αλλά και στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει στη διαχείριση όλων των κρίσιμων τοπικών ζητημάτων, η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας

“Η συγκυρία που διεξάγονται οι εκλογές είναι μοναδική. Η ευκαιρία που έχουμε να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες, να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στις περιουσίες μας, να αναβαθμίσουμε την εικόνα του τόπου μας, είναι μοναδική» επεσήμανε ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την πορεία αλλαγής, η Ραφήνα και το Πικέρμι πρέπει να έχουν ισχυρή παρουσία.Να έχει ο Δήμος μας μια δυνατή κι έμπειρή Διοίκηση, που θα μπορεί να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει το μέρισμα της ανάπτυξης που μας αξίζει».

Σημαντικό έργο τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις διαρκείς κρίσεις.

Στη έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μπουρνούς επεσήμανε ότι «παρά τις διαδοχικές κρίσεις (πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση), με συστηματική δουλειά «πετύχαμε όχι απλά να υλοποιήσουμε σχεδόν το σύνολο των έργων που υποσχεθήκαμε, αφού έχουμε ολοκληρώσει το 95% του προεκλογικού προγράμματος του 2019. Αλλά εκτελέσαμε κι επιπλέον έργα που δεν είχαμε υποσχεθεί».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής έργα:

• Κατασκευή σύγχρονου Βιολογικού Καθαρισμού, με δίκτυο αποχέτευσης μήκους 320 χλμ, για συνολικά 8500 οικιακές συνδέσεις.
• Κατασκευή Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, μοναδικό στην Ελλάδα , που αγκαλιάζει τις αθλητικές ανάγκες των συνανθρώπων μας με αναπηρίες, χωρίς να αποκλείει τη χρήση του κι από άλλους αθλητές και πολίτες.
• Υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας , με κορυφαία παρέμβαση το μεγάλο έργο του Μεγάλου Ρέματος, αλλά και παρεμβάσεις σε Ντράφι, Διώνη, Πικέρμι, Κόκκινο Λιμανάκι, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις άνω 32 εκ. Ευρώ.
• Ένταξη περιοχών του Δήμου στο Σχέδιο Πόλης. Με την ένταξη τους, θα προχωρήσουν και τα αναγκαία έργα υποδομής.
• Υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων που θα δίνει βάρος στην ανακύκλωση, στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, την προμήθεια νέου εξοπλισμού, τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και τη μείωση των ανταποδοτικών τελών για όσους ανακυκλώνουν. Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου είναι ο πρώτος δήμος στην Αττική στη συλλογή βιοαποβλήτων, από τους πρώτους στην ανακύκλωση.
• Δεν αφήσαμε να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά ή εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.
• Ενίσχυση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων, για τους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη.
• Νέα σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι, καθώς αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.
• Έργα καθημερινότητας που αλλάζουν την εικόνα του Δήμου αλλά και έργα για τα οποία υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
• Διαρκείς ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους που υπόκεινται εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σε εκτεταμένες φθορές
Όσον αφορά στα προγραμματισμένα έργα της επόμενης πενταετίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:
• Ολοκλήρωση της αποχέτευσης και των δικτύων κοινής ωφέλειας και φυσικού αερίου.
• Μεγάλες αναπλάσεις, όπως η δημιουργία Θεματικού Πάρκου στην Καλλιτεχνούπολη, η δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου και η αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.
• Σημαντικές παρεμβάσεις σε όλους τους Οικισμούς του Δήμου.
• Η ολοκλήρωση της διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος και η δημιουργία πράσινης διαδρομής κατά μήκος του.
• Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου
• Η αναθεώρηση και αναβάθμιση του τοπικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας

Επίσης -όπως επεσήμανε- σχεδιάζονται μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που «αναβαθμίζουν τη λειτουργία της πόλης μας, αυξάνουν τις αξίες των περιουσιών μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας. Πρόκειται για έργα που προωθεί το Κεντρικό Κράτος μετά από επίμονη και συστηματική διεκδίκηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Έργα που δεν μας χαρίστηκαν αλλά αποτελούσαν χρόνιες απαιτήσεις της πόλης και των συμπολιτών μας».

Αυτά είναι:

• Επέκταση του Προαστιακού ως το λιμάνι.
• Σχέδιο αποσυμφόρησης της Ραφήνας που προβλέπει υπογειοποιήσεις, νέους άξονες κι εκτεταμένες πεζοδρομήσεις κι αναπλάσεις.
• Θέσπιση κανόνων λειτουργίας του λιμανιού κι εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την πόλη, σε συνεργασία με το ΔΑΑ.
• Απόδοση των παραλιών στο Δήμο και η αναμόρφωση του παραλιακού μας μετώπου.
• Εφαρμογή ενός νέου σχεδίου πολιτικής προστασίας με παράλληλη ενίσχυση του εξοπλισμού, αξιοποιώντας προγράμματα όπως το Αιγίς και το Α. Τρίτσης.
• Αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, την υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών.

Ο κ. Μπουρνούς δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας άστοχο το αίτημα για υποτιθέμενη αλλαγή διερωτώμενος:

«Σε ποιους θα εμπιστευθούμε το μέλλον μας; Τι είδους αλλαγή μπορούν να εγγυηθούν πρόσωπα που ασχολούνται με τα τοπικά ζητήματα εδώ και δεκαετίες , αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν κατάφεραν ποτέ να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα. Τι είδους αλλαγή είναι αυτή που δεν στηρίζεται σε ένα ξεκάθαρο σχέδιο; Θα ψηφίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον ή θα δώσουμε ραντεβού στα τυφλά; Θα αλλάξουμε για να βουλιάξουμε ή θα πάμε στα σίγουρα και τα επόμενα χρόνια;» και επεσήμανε:

«Για μας, η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Ραφήνα, το Πικέρμι, οι οικισμοί μας, χρειάζονται σταθερότητα. Χρειάζονται εμπειρία, γνώση κι αποτελεσματικότητα».

Ισχυρή Ομάδα, Αποτελεσματικός Δήμαρχος είναι η συνταγή της νίκης και η εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου παρουσίασε την ομάδα των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης του .

Δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα συνεχιστεί η ίδια δυναμική πορεία από μία «ικανή ομάδα ανθρώπων, μια ισχυρή δημοτική παράταξη έμπειρων αλλά και νέων υποψηφίων που έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά».

«Δεν πρέπει να κάνουμε πισωγύρισμα. Χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά, όχι με λόγια και συνθήματα, αλλά με πράξεις. Θα πάμε μπροστά με τους χρήσιμους και δοκιμασμένα αποτελεσματικούς. Με αυτούς που έχουν την γνώση, την ικανότητα, το σχέδιο και τις προσβάσεις να παράγουν έργο» συνέχισε και κατάληξε:

«Μπορούμε να πάμε το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου ακόμη πιο ψηλά.
Να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στην πόλη μας και τις ζωές μας.
Να κάνουμε την καθημερινότητα και τις ζωές μας καλύτερες
Αρκεί να στηριχτούμε σε μια ισχυρή ομάδα κι έναν αποτελεσματικό Δήμαρχο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας και Βασίλης Οικονόμου, οι Αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ Θανάσης Αυγερινός, Βασίλης Κόκκαλης (πρόεδρος ΕΔΣΝΑ), η επικεφαλής της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής ΒανίταΣοφρώνη, ο πρώην και υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, αντιδήμαρχοι, ο τ. Πρόεδρος Κοινότητας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Ξηντάρας, υποψήφιοι Περιφερειακοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.