Ραφήνα: Η Τέχνη συνάντησε την Επιστήμη, τον Πολιτισμό & την Ιστορία στο 1ο Γυμνάσιο! (φωτό)

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας γέμισε με χαμόγελα, χαρά, κέφι και περηφάνια στην απολογιστική παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, των ομίλων και γενικά των καινοτόμων δράσεων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας το τρέχον σχολικό έτος.

Από τις 6 το απόγευμα, γονείς και παιδιά άρχισαν να φθάνουν στο σχολείο για να περιηγηθούν και να θαυμάσουν τα καταπληκτικά έργα Τεχνολογίας που είχαν εκτεθεί στο φουαγιέ του 1ου ορόφου. Με περηφάνια οι μαθητές/τριές επιδείκνυαν τις ατομικές και ομαδικές κατασκευές τους, στους επισκέπτες.

Στον ισόγειο, η τέχνη συναντούσε την επιστήμη, η Γεωλογία την κεραμική και η Βιολογία τα εικαστικά.

Πόστερ πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών αναρτήθηκαν και οι μαθητές εξηγούσαν τα συμπεράσματα τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τη φωτορρύπανση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής μας.

Η βιοκλιματική τάξη με εφαρμογές ρομποτικής και η διερεύνηση της ποιότητας του εδάφους με ειδικούς αισθητήρες έκλεψαν την παράσταση και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Λίγο αργότερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων, το θεατρικό δρώμενο πάντρευε το σύγχρονο χορό με την αρχαία τραγωδία, ταξιδεύοντάς μας στην αρχαία Σπάρτη, μέσα από τις απαγγελίες των παιδιών μας και τις εντυπωσιακές χορογραφίες τους.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, προϊόντα των δραστηριοτήτων των Ομίλων Περιβαλλοντικών Μελετών και Ρομποτικής.

Η βραδιά συνεχίστηκε μελωδικά με τραγούδια από τη Χορωδία αφιερωμένα στο Μάνο Χατζιδάκη και έκλεισε με ένα παραδοσιακό ξεφάντωμα με χορούς όχι μόνο από τα παιδιά του Ομίλου παραδοσιακών χορών αλλά και πολλών παιδιών και γονέων που πιάστηκαν στον κύκλο και χόρεψαν με την καρδιά τους μέχρι αργά το βράδυ στην αυλή του σχολείου μας, κάτω από το φως της Πανσελήνου!

Ήταν μια υπέροχη βραδιά γιορτής, όπου οι μαθητές και μαθήτριές μας, με πάθος, δουλειά και αφοσίωση ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους και όλοι μαζί δημιουργήσαμε υπέροχες και αξέχαστες σχολικές αναμνήσεις.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας για την καθοδήγηση που πρόσφεραν στα παιδιά.

Ευχαριστούμε τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποστήριξαν με θέρμη την προσπάθεια μας και φυσικά ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την όμορφη αυτή γιορτή τέχνης και γνώσης καθώς και για όλες τις ξεχωριστές στιγμές δημιουργικότητας και χαράς που μοιραστήκαμε!

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.