Ραφήνα: Με δύο όψεις ο εορτασμός της Παντοβασίλισσας (φωτό)


Η πάνσεπτη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντοβασίλισσας, η οποία φυλάσσεται στον ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Ραφήνας, είναι το ιερότερο και πολυτιμότερο κειμήλιο των προσφύγων και πρώτων κατοίκων της Ραφήνας. Η θαυματουργή αυτή εικόνα, όπως γνωρίζουν όλοι οι Ραφηνιώτες, έχει δύο όψεις.

Έτσι ήταν και φέτος οι εορτασμοί μετά, την κατά την προσωπική μου γνώμη, λανθασμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην γίνει το πανηγύρι. Από την μία είχαμε τον κόσμο που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία, και από την άλλη τον άδειο δρόμο που σε τίποτα δεν θύμιζε πως η πόλη σήμερα και αύριο γιορτάζει

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου “Αιολίς” την Κυριακή (5/6) στο Κλειστό Γήπεδο της Διώνης

Όσο αφορά τους θρησκευτικούς εορτασμούς,  παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε και φέτος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος. Επίσης στον Εσπερινό συμμετείχαν πολλοί ιερείς από τις ενορίες της Ραφήνας και την Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών. Φέτος, όπως και πέρσι, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας.

Στον Μέγα Εσπερινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου , οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Τσεβά, Σάββας Αραπκιλής, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη,  ο πρ. Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κατσουλάκης , ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Συμμαχία Δημιουργίας” Δαμιανός Φαφούτης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αραπκιλή Βιάδη, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κάρλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Τριγλιανών Ραφήνας Γιώργος Κικής, ο πρόεδρος του “Προφήτη Ηλίας” Ευάγγελος Συρεγγέλας και πλήθος πιστών, μέσα και στο προαύλιο του Ιερού Ναού

Δείτε ακόμα:  Τι συζητήθηκε στην σύσκεψη για την πυροπροστασία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν:

7:00π.μ. Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Νικολάου

7:00μ.μ. Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός – Ιερά Παράκλησις

10:00μ.μ. Ιερά Αγρυπνία-Κτητορικό μνημόσυνο

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ