Ραφήνα: Με επιτυχία η ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (φωτό)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και το Ελληνικό Ογκολογικό Ίδρυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιεί ο Δήμος με αφορμή  την συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, και την εγκατάσταση οχήματος στο δημαρχείο για την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 22940 39049 από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 8.30 π.μ. έως 15.30 μ.μ.) για να προγραμματίζουν το ραντεβού τους.

Δείτε ακόμα:  Οριστικό! Ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων για Ραφήνα & Λαύριο!

Το 1985 ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως «Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού», σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί από το 2020 τη συχνότερη μορφή καρκίνου παγκοσμίως (με 2.262.000 νέα περιστατικά), εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση, τον καρκίνο του πνεύμονα.

Κάθε 19 δευτερόλεπτα μία γυναίκα στον κόσμο διαγιγνώσκεται με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου και αντιστοιχεί στο 26% των καρκίνων που παρουσιάζονται στις γυναίκες.

Δείτε ακόμα:  Εκρήξεις από κολόνα της ΔΕΗ στο Πικέρμι - Άμεση ανταπόκριση από την Πολιτική Προστασία

Η ανακάλυψη της νόσου σε πρώιμα στάδια (έγκαιρη διάγνωση) ευνοεί τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και την πρόγνωση της νόσου. Οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται τη συγκεκριμένη ασθένεια γιατί η διάρκεια και η ποιότητα ζωής των ασθενών έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και ιατρός Κωνσταντίνος Μώρος, ο αντιδημαρχος και ιατρός Γεράσιμος Βουδουρης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Γιορτάστηκαν τα Πολυσπόρια της Παναγιάς στο Λύκειο Ελληνίδων