Ραφήνα: Νέες δράσεις της Βιβλιοθήκης Marie Blanche!

H Βιβλιοθήκη Marie Blanche και η Πολιτιστική Εταιρεία ΑΙΝΟΣ, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της πρώτης συνεργασίας με τη μεταφράστρια Clara Villain, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Levée d’encres” της Ένωσης για την Προώθηση της Λογοτεχνικής Μετάφρασης (Association pour la promotion de la traduction littéraire).

Ήταν μια ευκαιρία για την Clara Villain να ανακαλύψει, μέσα από τα βιβλία της συλλογής της Marie Blanche, έργα ελληνικής λογοτεχνίας που προσφέρονται για μετάφραση στη γαλλική γλώσσα.

Ήταν όμως και μία ευκαιρία για συναντήσεις με προσωπικότητες του γαλλικού πολιτισμού που ζουν στην Ελλάδα, όπως η Catherine Velissaris και η Catherine Aubert, οι οποίες προσέφεραν στη Βιβλιοθήκη μας αξιόλογους τίτλους με την ευκαιρία αυτής της συνεργασίας.

Παράλληλα, να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζεται η συντήρηση παλαιών βιβλίων της Συλλογής, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με την υποστήριξη του Αθανάσιου Μαρτίνου και για την οποία εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων και των δράσεων της Βιβλιοθήκης Marie Blanche θα ανακοινωθεί πριν το τέλος της χρονιάς. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Σπύρο Λουκάτο για τη στήριξη κι όλους εσάς για τις δωρεές, το ενδιαφέρον και τη συμπόρευση στις δράσεις μας, κρυφές και φανερές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.