Ραφήνα: Νέο πρόστιμο σε κάτοικο που έβαλε φωτιά – Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Τι απαγορεύεται

Νέο πρόστιμο αυτή την φορά 1.800 ευρώ, επιβλήθηκε σε κάτοικο που έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα στη Ραφήνα, ενώ όπως πρώτα σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το iRafina.gr, χθες επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 2.300 ευρώ σε αλλοδαπό που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα δίπλα από τον Σκλαβενίτη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναφέρεται:

Σε συνέχεια περιστατικών, στα οποία πολίτες έβαλαν φωτιά για την καύση ξερών χόρτων στην περιοχή μας, υπενθυμίζουμε ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι προβλέψεις της είναι σε ισχύ από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Απαγορεύεται, λοιπόν, αυστηρά κάθε σχετική διαδικασία και επιβάλλονται πρόστιμα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη επιβληθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης δύο πρόστιμα: χθες και σήμερα, 2.400 ευρώ και 1.800 ευρώ αντίστοιχα.

Υπογραμμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των προβλεπόμενων στη νέα Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 9/2024 (Τεύχος B’ 2387/22.04.2024) με θέμα: «Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους».

Επισημαίνεται, ακόμη, πως η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην νέα Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 19/2024 (Τεύχος B’ 2550/30.04.2024) με θέμα: «Καθορισμός του τρόπου, του τύπου και της διαδικασίας επιβολής και είσπραξης του διοικητικού προστίμου, της διαδικασίας ένστασης επί αυτού, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 167 του ν. 4662/2020 (Α΄ 27), περί των παραβάσεων των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος».

Πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 54.000 ευρώ για ψευδή δήλωση καθαρισμού οικοπέδου. Ακόμη, σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, προβλέπονται και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.