Ραφήνα: Οι Μπουτζαλήδες και οι Μικρασιάτες του Ν. Βουτζά, άνοιξαν τα σεντούκια τους για την εκδήλωση Μνήμης του Ι.Ν Αναλήψεως (φωτό)

Την Κυριακή, 22 Μαίου, η Εκδήλωση για τα 100 χρόνια Τιμής και Μνήμης στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, στον
Ι.Ν. Αναλήψεως.

Οι Μπουτζαλήδες και οι Μικρασιάτες του Οικισμού μας, άνοιξαν τα σεντούκια τους και κυρίως την καρδιά τους και ανέσυραν από μέσα φωτογραφίες, βιβλία, ρούχα, στολίδια και φορεσιές, αλλά και μνήμες πικρές, ή, γλυκές, από όσα τους διηγήθηκαν οι γονείς, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες τους. Όσα έζησαν τα ήρεμα χρόνια κι όσα συνέβησαν μετά από το ζοφερό Σεπτέμβρη του 1922.

Όλα αυτά, οι κάτοικοι του Οικισμού, μας τα προσέφεραν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου και θα εκτεθούν στο Περίπτερο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», την Κυριακή 22 Μαΐου στις 18:00, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως στη Διασταύρωση Ραφήνας. Θα προβληθούν βίντεο από τον Μπουτζά της Σμύρνης, με εικόνες και συνέντευξη – ντοκουμέντο κατοίκου του Μπουτζά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Ανατολικά της καρδιάς», για την απόδοση Τιμής και Μνήμης στον Ελληνισμό, 100 χρόνια μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή

Περιλαμβάνονται επίσης:

• Θεατρικό έργο
• Παραδοσιακοί χοροί
• Τραγούδια & Βυζαντινοί Ύμνοι
• Έκθεση βιβλίου
• Εκθεσιακό πάρκο Μικρασιατικής Μνήμης.

Την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Χρίστος Τσιαμούλης.

4

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.