Ραφήνα: Παράταση της διαβούλευσης για το Master Plan του Λιμανιού – Ενημερωτική εκδήλωση για την ΣΜΠΕ

Η δημοτική κίνηση ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ καλεί όλους τους πολίτες σε ανοιχτή ενημέρωση-συζήτηση για το Σχέδιο Ανάπτυξης και Διαχείρισης (Master Plan) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Λιμένα Ραφήνας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Βασίλη Τσελέντη, Ομ. Καθηγητή Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Παν. Πειραιώς.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 7μ.μ. στην αίθουσα ΚΑΠΗ, Ελ. Βενιζέλου 21 – Ραφήνα.

Το Master Plan και η ΣΜΠΕ τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση από το ΤΑΙΠΕΔ στις 17 Απριλίου 2024 και για 35 ημέρες.

Καθώς η διαβούλευση “έτρεχε” ήδη στις διακοπές του Πάσχα, απομένει ελάχιστος χρόνος στους πολίτες και φορείς για να γνωμοδοτήσουν επί του εκτεταμένου κειμένου (516 σελίδες) και των συνημμένων χωροταξικών, συγκοινωνιακών και άλλων μελετών.

Η δημοτική κίνηση ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ διοργανώνει την παρούσα εκδήλωση σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και στη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση.

Παράλληλα, απευθύναμε αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ για παράταση της διαβούλευσης και με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε προσπάθεια κινητοποίησης των πολιτών ώστε να υπάρξουν πολλαπλά παρόμοια αιτήματα. Οι ενέργειες απ’ ότι φαίνεται απέδωσαν καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα την παράταση της διαβούλευσης έως 28 Ιουνίου 2024.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.