Ραφήνα -Πικέρμι- Αν. Αττική: Αυτό είναι το πρόστιμο για όσους δεν φοράνε μάσκα


Το μέτρο “Μάσκα παντού” σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εφαρμόζεται από σήμερα τα ξημερώματα σε Ραφήνα, Πικέρμι και Ανατολική Αττική.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες δεν αυξήθηκε και διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (24/10) τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ανάσχεση του κορονοϊού στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί / κατηγορία 3) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινες / κατηγορία 4).

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Κλήθηκε να καταθέσει και άνδρας που είχε εργασιακή σχέση με το ζευγάρι (βίντεο)

Συγκεκριμένα, στις εν λόγω περιφέρειες θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις από τις 00:30 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί, ενώ η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική πλέον και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις του κορονοϊού αναφέρθηκε στο πότε δεν θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υφυπουργός από την υποχρεωτική χρήση μάσκα εξαιρούνται όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο, οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Κάρτα, "έξυπνο ρολόι" και κινητό - Τα στοιχεία που οδήγησαν τον 32χρονο στη ΓΑΔΑ

Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

Οι περιπτώσεις ομαδικής ή ατομικής άσκησης και μόνο κατά τη διάρκειά της.

Όσοι οδηγούν μόνοι στο αυτοκίνητό τους. Το ίδιο και όσοι είναι της ίδιας οικογένειας και επιβαίνουν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στα διαλείμματα των σχολείων. Εξαιρείται η ώρα της φυσικής αγωγής.