Ραφήνα – Πικέρμι: Γιγαντιαία επιχείρηση για την αντιπυρική ασφάλεια των οικισμών Διώνης, Καλλιτεχνούπολης, Περιβολάκια


Ένα μεγάλο έργο αντιπυρικής θωράκισης και προστασίας υλοποιεί ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Πολιτική Προστασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε τρεις περιοχές του Δήμου (Διώνη, Καλλιτεχνούπολη, Περιβολάκια), για την περιμετρική θωράκιση με την κατασκευή δικτύου που εξασφαλίζει οδούς διαφυγής των κατοίκων αλλά και άμεσης πρόσβασης πυροσβεστικών μέσων, περιμετρικά και εντός των οικισμών.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Διώνης:

Δείτε ακόμα:  Αποκλειστικό: Μπαράζ διαρρήξεων σε καταστήματα τα ξημερώματα στη Ραφήνα - Βρέθηκε και κλεμμένη μηχανή!

Κατασκευάζονται δρόμοι διαφυγής και πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων περιμετρικά και εντός του οικισμού από τις οδούς Στρ. Καβράκου προς Νταού Πεντέλης και στις οδούς Μακεδονίας και Ανεμώνης.

Ανάλογη παρέμβαση και στην Καλλιτεχνούπολη με την περιμετρική θωράκιση και κατασκευή αγροτικού δρόμου από Καζαζόγλου έως Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην περιοχή Περιβολάκια περιμετρική θωράκιση στις οδούς Αρίωνος και Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε τρεις από τις 18 πιο «δύσκολες» περιοχές πανελλαδικά και η υλοποίηση του γιγάντιου έργου αντιπυρικής προστασίας μετά τις συντονισμένες ενέργειες από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, αποτελεί δικαίωση ενός πάγιου αιτήματος και επιβεβαιώνει ότι πρώτο μέλημα μας είναι η προστασία των πολιτών.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ξεκινά η διαγνωστική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού & του τραχήλου της μήτρας

Συνεχίζουμε υλοποιώντας παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες εδραιώνουν συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης στους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής.

Δείτε τις εικόνες από τις εργασίες