Ραφήνα, Πικέρμι, Ν. Μάκρη, Μαραθώνας: Ο Δεκάλογος της Αντιπυρικής Προστασίας


Ο Δεκάλογος της Αντιπυρικής Προστασίας Ραφήνα, Πικέρμι, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα, όπως τον ανήρτησε η κα. Έμυ Κροκίδη:

1. Η Περιφέρεια, ή, όποιος είναι αρμόδιος, να καθαρίσει, άμεσα, τη λεωφόρο Μαραθώνος, από τα ξερά χόρτα, τα οποία σε κάποια σημεία ξεπερνούν το ένα μέτρο, (πεζοδρόμια και διαχωριστική λωρίδα).

2. Το Δασαρχείο και η Γενική Γραμματεία Δασών να φροντίσει τον καθαρισμό των δασικών περιοχών από τα ξερά κλαδιά και χόρτα και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Αλλάζει θέση η "Προσφυγοπούλα"!

3. Τα υπουργεία να φροντίσουν να προσλαμβάνονται οι έκτακτοι υπάλληλοι που θα συνδράμουν στο έργο της αντιπυρικής προστασίας των Δήμων, πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος και όχι όταν τελειώνει, όπως έγινε το 2020.

4. Οι Δήμοι να καθαρίσουν, τους κοινόχρηστους χώρους και τις κύριες, καταρχήν, αρτηρίες, ενώ, σε δεύτερη φάση, τους υπόλοιπους δρόμους και ειδικά όσους διέρχονται από δενδροφυτεμένους χώρους.

5. Οι Δήμοι να διαθέσουν τα κονδύλια που τους διατίθενται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την αντιπυρική προστασία και ΟΧΙ για άλλους σκοπούς.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Δωρεάν υποτροφίες ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης σε άνεργους δημότες από την Action Club Hellas

6. Οι Δήμοι να υποβάλουν στα Υπουργεία, τα σχέδια αντιπυρικής προστασίας και τις ανάγκες τους, το αργότερο ως τον Ιανουάριο κάθε έτους και να ελέγχονται οι υπουργοί που δεν συνδράμουν στην ικανοποίηση των αναγκών.

7. Οι Δήμοι να φροντίσουν την περισυλλογή των ξερών χόρτων, που συλλέγουν οι κάτοικοι από τους κήπους τους, άμεσα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

8. Οι Δήμοι να τηρήσουν το νόμο και να καθαρίζουν τα οικόπεδα όσων αδιαφορούν, χρεώνοντάς τους με το κόστος καθαρισμού αλλά και το αντίστοιχο πρόστιμο, μέσω της εφορίας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του Κτηματολογίου.
9. Οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων να συνεργάζονται με τους εθελοντές κάθε περιοχής, ώστε να

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Μπαίνουν στο σχέδιο Κ. Λιμανάκι, Σκουφέικα & Πευκώνας - Κατάθεση δηλώσεων ιδιοκτησίας - Όλα τα δικαιολογητικά

επιτυγχάνεται η καλύτερη πρόληψη και να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

10. Τέλος, να αυστηροποιηθούν οι ποινές για όσους προκαλούν πυρκαγιές, εκουσίως, ή, ακουσίως και να προβλέπεται ακόμη και η δήμευση της περιουσίας τους.