Ραφήνα! Συνεργασία Ενεργών Πολιτών: Ήρθαμε για να μείνουμε! Όλα όσα ειπώθηκαν στην επίσημη παρουσία τους

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Πρώτο δείγμα θετικό! Σε μια αίθουσα γεμάτη στο ξενοδοχείο «Αύρα» της Ραφήνας, η «Συνεργασία Ενεργών Πολιτών», όπως μας έχουν συστηθεί, έδωσαν την πρώτη τους συνέντευξη τύπου και ουσιαστικά συστήθηκαν στο ευρύ κοινό.

Με κεντρικούς ομιλητές στο πάνελ τον δημοσιογράφο Χρήστο Τσεμπέρη, τον Αντιπρόεδρο ΝΟΔΕ Αν. Αττικής Παναγιώτη Γαβριήλ και την τοπική σύμβουλο Μαρία Γλέζου και με συντονιστή τον Θανάση Χαλιώτη, άπαντες «ιδρυτικά» μέλη της νέας κίνησης, η οποία από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία στα δημοτικά δρώμενα ενόψει και των εκλογών, έγινε σήμερα το μεσημέρι η επίσημη παρουσίασή τους.

Οι βασικοί άξονες -σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν-, που αποκρυπτογραφούν αυτή την νέα κίνηση που ήρθε να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά στην δημοτική πολιτική σκηνή του τόπου είναι οι εξής:

Ποιοι είναι: «Είμαστε από τους πολίτες, με τους πολίτες και για τους πολίτες. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακρύτερα. Δεν είμαστε και δε θα γίνουμε ποτέ άθροισμα παραγόντων. Ήρθαμε για να μείνουμε.
Θέλουμε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε. Να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε. Να μην είμαστε ένας ακόμη διαιρέτης, αλλά πολλαπλασιαστής απόψεων και ιδεών.

Δεν μας ενδιαφέρει να αθροίσουμε «δυνάμεις» και ψηφοσυλλεκτικές πηγές. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, παρά μόνο ως φορείς ιδεών και προγραμματικών θέσεων. Η πόλη, οι καιροί καλύτερα, απαιτούν συνθέσεις, κοινές πορείες και στρατηγικές συμφωνίες».

Στόχος: «Είναι η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου ενωτικού, πολυσυλλεκτικού, με δυναμική νίκης, βασισμένο σε στέρεες και καθαρές προγραμματικές συμφωνίες για το μέλλον της πόλης μας.

Δεν πιστωνόμαστε σε κανέναν, δεν χρεωνόμαστε κανέναν. Το ποιοι είμαστε και τι λέμε, το κάνουμε συλλογικά και δημόσια. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα είτε μόνοι μας, είτε συστρατευμένοι σε κοινό πρόγραμμα».

Αρχηγός: «Όλοι αυτοί που βλέπετε σήμερα εδώ και πολλοί άλλοι ακόμη. Άλλωστε αρχηγούς μέχρι τώρα είδατε πολλούς. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε συνθετικά και με προγράμματα. Το τι πόλη θέλουμε και πώς θα πάμε εκεί δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ ουδέτερο. Περιλαμβάνει συμφωνίες, μαχητικότητα, αλλά και ρήξεις, ακόμη και με ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε μάθει να λέμε πολιτική ή αυτοδιοίκηση. Δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει και να μπορείς.

Κανένας μας δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Έχει ο κάθε ένας μας και ιστορία πίσω του , και διαδρομές και πολιτικές αναφορές και κομματικές εντάξεις. Μπορέσαμε όμως να τα αφήσουμε στο πλάι και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν για την πόλη. Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Δεν ψάχνουμε ούτε σωτηρα ούτε καθοδηγητή».

Συνεργασίες: «Θα μιλήσουμε με όλους. Παρατάξεις, συλλογικότητες, φορείς και πολίτες. Θα ακούσουμε προσεκτικά τι αυτοί λένε. Θα αναλύσουμε καθαρά τι εμείς λέμε και προτείνουμε. Δημόσια και θαρρετά. Σε συζήτηση για θέσεις και μοιράσματα εξουσίας δεν θα μας βρείτε, δεν μας βρουν όσοι το επιδιώξουν. Χτυπάνε λάθος πόρτα, ψάχνουν άλλους και όχι εμάς.

Θέλουμε να επιβληθεί ο διάλογος, η συναίνεση και η συζήτηση επί προτάσεων και θέσεων. Σε μάχες χαρακωμάτων, κραυγές, υπονοούμενα , προσωπικές επιθέσεις από οιονδήποτε προέρχονται, εναντίον οιουδήποτε θα είμαστε μαχητικά απέναντι. Το απαιτεί ο πολίτης».

Κομβικό: «Θωρούμε εξαιρετικά κρίσιμο, σχεδόν κομβικό, το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το τοπικό συμβούλιο πλέον. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά στο μέλλον».

Μετά την παρουσίαση των θέσεων, τέθηκαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ενώ τον λόγο πήραν εκτός πάνελ από τους παρευρισκόμενους Μάκης Βουδούρης, ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που έδωσε το «παρόν» και ο Θανάσης Κουραπάς.

Διαβάστε επίσης