Ραφήνα: Σοκαριστική καταγγελία Μπουρνούς για το παλιό εργοστάσιο τούβλων – “Μόνο στα λόγια έμεινε η Δημοτική Αρχή – Είναι γεμάτο μαζούτ!” (φωτό)

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το θέμα με την διαρροή λαδιών στο παλιό εργοστάσιο τούβλων στην Διασταύρωση της Ραφήνας, θέμα το οποίο αποκαλύψαμε πρώτα μέσα από το irafina.gr, καθώς ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μιλώντας στο irafina.gr προχώρησε σε μία σοκαριστική καταγγελία την οποία μάλιστα συνοδεύει και από φωτογραφικό υλικό

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπουρνούς αναφέρει πως η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα τις προηγούμενες ημέρες παρά μόνο να καθαρίσει στον δρόμο, όταν χώρος είναι γεμάτος με καύσιμη ύλη και πιο συγκεκριμένα με μαζούτ!

Όπως επισημαίνει ο κ Μπουρνούς, ο συνδυασμός της μεγάλης διαρροής μαζούτ και άλλων καυσίμων υλικών, μαζί με την ξύλινη κατασκευή του παλιού εργοστασίου, πραγματικά μοιάζει σαν μία βόμβα η οποία αν εκραγεί θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, καθότι ανάμεσα στο εργοστάσιο και στη λεωφόρο Μαραθώνος υπάρχει και πρατήριο καυσίμων.

Τέλος τονίζει πως η πολιτική προστασία δεν γίνεται με λόγια αλλά μόνο με πράξεις.

Δείτε όσα ανέφερε ο κ Μπουρνούς μιλώντας στο irafina.gr

Παραμύθια τα περί αποκατάστασης επικινδυνότητας της δημοτικής αρχής στο τουβλοκάμινο στη Διασταύρωση Ραφήνας.

Παρακολουθήσαμε το προηγούμενο διάστημα – διαδικτυακά – τη δήθεν προσπάθεια της δημοτικής αρχής για αποκατάσταση επικινδυνότητας στα θέματα πολιτικής προστασίας από διαρροή δήθεν λαδιών σε αδιέξοδο δρόμο δίπλα στη Λεωφόρο Μαραθώνος και κάτω από το παλιό τουβλοκάμινο στη Διασταύρωση Ραφήνας.

Από φωτογραφικό υλικό που μου έδωσε γείτονας της περιοχής αποδεικνύεται ότι όχι μόνο το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί αλλά είναι ιδιαίτερα μεγάλο και  απαιτεί άμεση επέμβαση.

Πρώτα από όλα δεν πρόκειται για λάδια αλλά για διαρροή από παλιά δεξαμενή μαζούτ που χρησιμοποιούμε σε διάφορες περιόδους ως καύσιμο το τουλοκάμινο, για το ψήσιμο των τούβλων.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την μεγάλη έκταση του προβλήματος εντός του παλαιού εργοστασίου, από τις δεξαμενές έως την έξοδο του στο δρόμο εισόδου, μια έκταση περίπου 1000 τετραγωνικών μέτρων που είναι ακόμα και σήμερα διασκορπισμένη μεγάλη ποσότητα μαζούτ, ενώ συγχρόνως δίπλα υπάρχει άλλο καύσιμο υλικό από πυρήνα ελιάς και το οποίο και αυτό σε άλλη περίοδο χρησιμοποιούνταν ως καύσιμο.

Ο συνδυασμός της μεγάλης διαρροής μαζούτ και άλλων καυσίμων υλικών, μαζί με την ξύλινη κατασκευή του παλιού εργοστασίου, πραγματικά μοιάζει σαν μία βόμβα η οποία αν εκραγεί θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, καθότι ανάμεσα στο εργοστάσιο και στη λεωφόρο Μαραθώνος υπάρχει και πρατήριο καυσίμων.

Εκτός από το ευχαριστώ στον αγαπητό συμπολίτης μας για τη διάθεση των φωτογραφιών, προσωπικά θέλω να επισημάνω ότι η πολιτική προστασία δεν γίνεται με λόγια αλλά μόνο με πράξεις.

Δεν γίνεται να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και ταυτόχρονα να αγνοούμε τη μεγάλη επικινδυνότητα του προβλήματος.
Τα συμπεράσματα – αν και είναι αυτονόητα- τα αφήνουμε για τους πολίτες

Η ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση δεν είναι στην ιδιοκτησία του εργοστασίου στη Διασταύρωση αλλά στην πολιτική προστασία που παρουσίαζε το μαζουτ σαν λάδια και στην αστυνόμευση γιατί πραγματικά κάποιοι συστηματικά παρανομούν, παραβιάζοντας και καταληστεύοντας το χώρο, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ Μπουρνούς

Δείτε τις εικόνες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.