Ραφήνα: Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης – Στην κεντρική πλατεία το ειδικό όχημα (φωτό)


Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών-THE GREEN CITY στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και υλοποιεί η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και ο ΕΔΣΝΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΤΤΙΚΗΣ).

Το ειδικά διαμορφωμένο όχημα που έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του σε σημεία της πόλης μας, σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου βρίσκεται από τις 9:30 του πρωί στην Κεντρική πλατεία της Ραφήνας, όπου και θα παραμείνει έως τις 11:30

Από τις 11:45 έως τις 13:45 θα βρίσκεται στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραφήνας και από τις 14:15 έως τις 16:00 στην Πλατεία του Πικερμίου.

Δείτε ακόμα:  Πανέτοιμη η Πολιτική Προστασία Ραφήνας Πικερμίου για την κακοκαιρία "Ελπίδα"

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Οι πολίτες θα επιβραβεύονται ανακυκλώνοντας τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που θα προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία (θα υπάρχει ζυγιστικό μηχάνημα σε κάθε σημείο), θα κερδίζουν πόντους ΤΗΕ GREEN CITY.

Ακολούθως θα μπορούν να εξαργυρώσουν τους πόντους σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δυνατότητα προσφορών & εκπτώσεων.

Δείτε ακόμα:  Διήνυσε την απόσταση Ζωγράφου-Νέα Μάκρη μέσα στα χιόνια με... αλυσίδες στο παπί! (φωτό & βίντεο)

Στόχος του προγράμματος η ευαισθητοποίηση όλων αλλά περισσότερο των νέων και της μαθητικής κοινότητας, για ένα καλύτερο μέλλον σε βιώσιμο περιβάλλον.

Ακολουθούν τα link για το site και τα Social media:

Website

www.thegreencity.gr

Facebook

https://www.facebook.com/Thegreencity-105600501626743

Instagram

https://www.instagram.com/thegreencity_official/

Μπορείτε να κάνετε download την εφαρμογή από τα links και να κάνετε εγγραφή:

App-Google Play

THEGREENCITY/GooglePlay

App-Apple Store

THEGREENCITY/AppleStore