Ανακοίνωση εξέδωσε το λιμενικό σχετικά με τις έρευνες για τον αγνοούμενο κολυμβητή στο Μάτι, θέμα για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει πρώτα και αποκλειστικά από το iRafina.gr
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έρευνες συνεχίζονται
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
“Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από ιδιώτη για την ύπαρξη κολυμβητή σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Ματιού.
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη, ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας δήμου Μαρκοπούλου, με αρνητικά αποτελέσματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.”
Όπως πρώτα και αποκλειστικά σας ενημερώσαμε μέσα από το iRafina.gr, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής, ενημερώθηκε ο καπετάνιος του Super Express για άτομο το οποίο αγνοείται και έτσι δεν έδεσε στο λιμάνι της Ραφήνας αλλά κινήθηκε προς τη Νέα Μάκρη
Όπως σας ενημερώσαμε, οι έρευνες δεν απέδωσαν και έτσι το πλοίο επέστρεψε και έδεσε περίπου στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Ραφήνας
Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι έρευνες τις οποίες συντόνιζε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.). Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα παραπλέον πλοίο και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το iRafina.gr, οι έρευνες ξεκίνησαν ύστερα από την καταγγελία ενός πολίτη, που, ενώ βρισκόταν σε μπαλκόνι ξενοδοχείου, φέρεται να είδε έναν κολυμβητή στη θάλασσα, στο Μάτι, και μετά τον έχασε από το οπτικό του πεδίο.
Στις έρευνες συμμετείχε και το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση του λιμενικού
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iRafina.gr, μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας (4/8) δεν είχε δηλωθεί επίσημα κάποιος αγνοούμενος!



















































