Ραφήνα: Ταξίδι στην Κουζίνα της Αττικής από το Λύκειο των Ελληνίδων (φωτό)

Ο Βιολόγος, Υγιεινολόγος, Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών, Γεώργιος Φυτάς, καλεσμένος του ΛΕΡ, μας οδήγησε σε μια γευστική περιήγηση στις κουζίνες της Αττικής σε μια πορεία 100 ετών.

Γνωρίσαμε τα προϊόντα της αττικής γης, τις μετακινήσεις πληθυσμών, τις ιστορικές και πολιτικές συγκυρίες, τα επαγγέλματα των κατοίκων, τα έθιμα και τις γιορτές, που διαμόρφωσαν την κουζίνα της Αττικής.

Η Πρόεδρος ΛΕΡ, Εύη Γκατσοπούλου, καλωσόρισε τους εκλεκτούς θεατές τον ομιλητή και τις εκπροσώπους της ΙΛΕΑ, ενώ η συνέφορος Δημοσίων Σχέσεων, Τζένη Ζοχιού, παρουσίασε τον κ.Φυτά και το έργο της ΙΛΕΑ. Οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν γεύσεις της αρβανίτικης κουζίνας, που μαγείρεψαν και προσέφεραν οι κυρίες: Σωσώ Λέου, Ρένα Φούντη, Άννα Κυριακάκη, Χρυσούλα Κική και Εύη Γκατσοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κ.Μπουρνούς, οι Αντιδήμαρχοι, κ.Καλφαντής και κ.Κάρλος, η υπόψήφια Δήμαρχος, κ.Τσεβά, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι,ο εκπρόσωπος του κ.Βορίδη, η εκπρόσωπος του κ.Βλάχου,η υποψήφια βουλευτής, κ.Κατσιγιάννη, οι πρόεδροι συλλόγων, κ.Κικής και κ.Κατσουλάκης,η τ.Πρόεδρος ΛΕΡ, κ.Χριστίνα Παναγιώτου,μέλη του Δ.Σ. του ΛΕΡ, πλήθος φίλων και μελών του ΛΕΡ!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.