Ραφήνα: Τεράστια η ανταπόκριση των πολιτών για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες των σεισμών σε Τουρκία και Συρία (φωτό)

Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου μας για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης με τα οποία θα συνδράμουμε στην ανακούφιση των πληγέντων από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα οπότε ολοκληρώθηκε η δράση οι πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου κατέφθαναν στο Πνευματικό Κέντρο προσφέροντας είδη όπως χειμερινό ρουχισμό (για ενήλικες & παιδιά), τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και καθαριότητας, σόμπες, κουβέρτες, αλλά και υγειονομικό υλικό από γάζες και επιδέσμους μέχρι παυσίπονα.

Ιδιαίτερη στιγμή όταν μαθητές από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία προσέφεραν εκτός από είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια για τα παιδιά στις πληγείσες περιοχές.

Η προσφορά είναι τόσο μεγάλη ώστε χρειάστηκαν4 φορτηγά για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, στο κεντρικό σταθμό στο ΣΕΦ.

Η ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική ήταν άμεση κατόπιν συνεννόησης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη με τις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Συρίας και η δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»,τους Δήμους της Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΠΕΔΑ. Η ανθρωπιστική βοήθεια αφού συγκεντρωθεί σε αποθηκευτικούς χώρους του ΣΕΦ ακολούθως άμεσα θα αποσταλεί στην Τουρκία, με μεγάλα φορτηγά.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, η Διοίκησή του και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλες και όλους.

Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει και δεν πρέπει να γνωρίζει σύνορα, στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.