Ραφήνα – τηλεφωνική απάτη! Της ζήτησαν 27.000 ευρώ γιατί χτύπησε ο γιός της

Νέο περιστατικό όπου επιτήδειοι με την γνωστή μέθοδο του «συγγενικού προσώπου», έδρασαν πάλι στη Ραφήνα. Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι τηλεφώνησαν στην μητέρα του δήθεν θύματος και της είπανε πως ο γιός της χτύπησε κάπου και της ζητούσαν 27.000 ευρώ.

Προς στιγμήν δεν κατάλαβαν οι γονείς του πως πρόκειται για απατεώνες και έντρομοι πίστεψαν πως το παιδί τους ήταν στο ΚΑΤ τραυματισμένο βαριά και χρειαζόταν άμεσα χρήματα για να χειρουργηθεί. Βλέπετε οι επιτήδειοι ήξεραν (?) ότι το παιδί να ήταν σε ταξίδι.

Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί και αληθινοί έβαλαν κάποιον να φωνάζει δήθεν από τους πόνους, δίπλα από το ακουστικό για να τον ακούν η μάνα και ο πατέρας.

Ευτυχώς που μόλις άρχισαν να σκέφτονται πιο ψύχραιμα κι αφού επικοινώνησαν με τα άλλα παιδιά τους και το ίδιο το “τραυματισμένο” παιδί όπου έβαλε τα γέλια μόλις το άκουσε, κι αφού άκουσαν για χρήματα που έπρεπε να δώσουν σ αυτούς, τότε συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για απάτη.

Έχουμε κατά καιρούς αναφέρει από το irafina.gr πολλές περιπτώσεις με τηλεφωνικές απάτες όπου με διάφορα προσχήματα προσπαθούν αν αρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους ηλικιωμένους ανθρώπους. Το γεγονός αυτό απασχολεί έντονα τις Αστυνομικές Αρχές, και παρά τις ενημερώσεις που έχουν γίνει μέσω των δελτίων τύπου, μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων δεν έχει ενημερωθεί για τη σχετική δράση επιτήδειων.

Μάλιστα η Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοινώσεις για το θέμα αυτό στις οποίες αναφέρει:

Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Κάθε πολίτης, κάθε φορά που διαπιστώνει τέτοιου είδους συμπεριφορές ή άτομα που προσεγγίζουν είτε τους ίδιους είτε κάποιον από το οικείο περιβάλλον τους, με πρόθεση εξαπάτησης, αλλά και σε περίπτωση που τους αποσπάσουν χρηματικό ποσό, εξαπατώντας τους, καλό είναι να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές και να καταγγέλλουν, αντίστοιχα, το περιστατικό.

Μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας στο τηλέφωνο 2294029415, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.