Ραφήνα: Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα πάρει με εισήγηση Μπουρνούς, το αμφιθέατρο του Γυμνασίου – Λυκείου!


Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου, όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr.

Ένα από τα θέματα είναι η Λήψη απόφασης περί ονοματοθεσίας αμφιθεάτρου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, η εισήγηση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς είναι το ανακαινισμένο αμφιθέατρο να πάρει το όνομα το μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη

Αναλυτικά ο κ. Μπουρνούς στην εισήγηση του αναφέρει:

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και ο ΔΟΠΑΠ παραδίδουν ανακαινισμένο στην εκπαιδευτική κοινότητα και την πόλη μας, το αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου Λυκείου Ραφήνας, με την βεβαιότητα ότι η αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση θα αποτελέσουν ένα ακόμη κύτταρο ανάπτυξης πολιτισμού, γνώσης , δράσεων κι εκδηλώσεων της ίδιας της εκπαιδευτικής κοινότητας , αλλά και των φορέων της πόλης.

Δείτε ακόμα:  Το μήνυμα του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευαγγ. Μπουρνούς για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Δεν είναι απλά ένας ανακαινισμένος , σύγχρονος και λειτουργικός χώρος, αλλά ένας ακόμη πνεύμονας για περισσότερες ανάσες (παραστασεις, διαλέξεις, εκδηλώσεις κλπ) που τόσο έχουν ανάγκη μαθητές , καθηγητές, γονείς, όλοι μας.

Το Σεπτέμβριο σύσσωμος ο ελληνισμός αλλά και ο παγκόσμιος πολιτισμός θρήνησαν την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν χρειάζονται λόγια και βιογραφικά στοιχεία για το Μίκη των Ελλήνων. Έχει για πάντα μόνιμη θέση στις ψυχές και τις καρδιές όλων μας και τη δική του μοναδική θέση και προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό, τη μουσική , την κοινωνική δράση.

Δείτε ακόμα:  Στην Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης - Μαραθώνα - Ραφήνας Μπουρνούς & Μώρος (φωτό)

Στο πλαίσιο αυτό και ως ελάχιστο φόρο τιμής στον οικουμενικό Έλληνα, το έργο και την προσφορά του, προτείνουμε το ανακαινισμένο αμφιθέατρο να ονομαστεί «Μίκης Θεοδωράκης» .

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος χώρος από ένα χώρο παιδείας, νεολαίας, γνώσης , μάθησης, πολιτισμού για να φέρει το όνομα Μίκης Θεοδωράκης.