Ραφήνα: Υπό κατάληψη Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ!

Υπό κατάληψη βρίσκονται το Γυμνάσιο Ραφήνας, το Λύκειο Ραφήνας και το ΕΠΑΛ Ραφήνας σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις των μαθητών έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή σχολείων από τη Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα και την Ραφήνας, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τα αιτήματα είναι τα ίδια που ανέφεραν στην χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας, για τα Τέμπη, το Μάτι αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος

Για αύριο Τετάρτη (15/3) έχει ζητηθεί να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο Λύκειο της Ραφήνας ενώ να θυμίσουμε πως για την Πέμπτη (16/3) η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στην Γενική Απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωση η ΟΛΜΕ αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί!

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Όλες και Όλοι στον αγώνα», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της για την απεργίας της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου.”

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.