Ραγδαίες εξελίξεις! Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο που θα απαγορεύσει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός εάν ο Κινέζος ιδιοκτήτης του το πουλήσει.

Η απαγόρευση πέρασε με την ψηφοφορία για το πακέτο ξένης βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Το νομοσχέδιο TikTok ψηφίστηκε με 360 ψήφους υπέρ και 58 κατά.

Μέσα στο νομοσχέδιο των κυρώσεων των 184 σελίδων υπάρχει μια διάταξη που αναγκάζει την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, να πουλήσει το μερίδιό της.

Περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι στο TikTok και υπάρχουν αυξανόμενοι φόβοι σχετικά με την επιρροή που έχουν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες στην εταιρεία.

Τους τελευταίους μήνες το TikTok έγινε πρωτοσέλιδο για την προώθηση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και παροτρύνοντας τους νεαρούς χρήστες να πνίγουν ο ένας τον άλλον.

Η Wall Street θορυβηθεί για το ποιος θα μπορούσε να αγοράσει το TikTok σε περίπτωση αναγκαστικής πώλησης των μετοχών. Η Microsoft, η Meta, η Apple και η Oracle έχουν χαρακτηριστεί ως πιθανοί μνηστήρες. Ο Rumble, ανταγωνιστής του YouTube έχει επίσης συζητηθεί ως πιθανός αγοραστής.

Απόλυση κορυφαίου στελέχους στο TikTok

Το TikTok ετοιμάζεται να απολύσει το στέλεχος που έχει αναλάβει την υπόθεση στις ΗΠΑ.

Το στέλεχος ήταν υπεύθυνο να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι η TikTok έκανε αρκετά για να αποτρέψει τις ανησυχίες σχετικά για τις διασυνδέσεις με την Κίνα.

Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα και ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι θα υπογράψει τη νομοθεσία.

«Αυτό το νομοσχέδιο προστατεύει τους Αμερικανούς και ειδικά τα παιδιά της Αμερικής από την κακή επιρροή της κινεζικής προπαγάνδας στην εφαρμογή TikTok. Αυτή η εφαρμογή είναι ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι στα τηλέφωνα των Αμερικανών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών του Τέξας Μάικλ ΜακΚόλ, συγγραφέας του νομοσχεδίου, αναφέρει το Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Signal, μιας υπηρεσίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων αμερικανικής εταιρείας, καταδίκασε επίσης την ψήφιση του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι τα επιχειρήματα για το απόρρητο δεδομένων θα μπορούσαν να επεκταθούν και σε άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

dnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.