Ρεύμα: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τους λογαριασμούς Ιανουαρίου

Αυξημένες αναμένεται να είναι οι τιμές που θα ανακοινώσουν σήμερα οι πάροχοι για το ηλεκτρικό ρεύμα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τις τιμές του Δεκεμβρίου

Οι προμηθευτές λιανικού ρεύματος αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα το βράδυ να ανακοινώνουν τις χρεώσεις που θα ισχύσουν τον επόμενο μήνα στις ιστοσελίδες τους, τηρώντας την υποχρέωση για δημοσίευση των τιμών μέχρι τις 20 του κάθε μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ανατιμήσεις σε σχέση με τον τρέχον μήνα, με ώθηση από τη μέση τιμή της χρηματιστηριακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία από 1 με 20 Δεκεμβρίου ήταν στα 288,23 ευρώ/Mhw, καταγράφοντας αύξηση κατά 25% στη χονδρεμπορική αγορά.

Τιμές παρόχων και επιδοτήσεις: Δείτε εδώ τις τιμές του ρεύματος για τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την προηγούμενη εβδομάδα «η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί και το 2023.

«Για αυτό και υπάρχει ένα απόθεμα 1 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό» τόνισε.

HEPI: Πόσο ακριβό είναι το ηλεκτρικό ρεύμα στην Αθήνα
Κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης κυμάνθηκε η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 14η θέση της κατάταξης του Δείκτη Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας (HEPI).

Όπως φαίνεται από το τελευταίο δελτίο του δείκτη τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI) που προσδιορίζεται σε μηνιαία βάση από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, σε συνεργασία με την εταιρεία VaasaETT οι τιμές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά, κατέγραψαν οριακές διακυμάνσεις τον Νοέμβριο σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, η οικιακή τιμή ρεύματος στην Αθήνα παρουσίασε αύξηση κατά 1% σε σχέση με τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στα 30,49 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh).

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.