Ρομά με ορμητήριο την Αργολίδα, διέρρηξε σπίτι στα Σπάτα και έφυγε με αυτοκίνητο και τα χρυσαφικά!

Την Αργολίδα φαίνεται να είχε ως ορμητήριο ένας 28χρονος Ρομά και οι άγνωστοι συνεργοί του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πέρυσι, από τις 21 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου, διέπραξαν 7 κλοπές και απόπειρες κλοπής, τις δύο από αυτές στη Μεσσηνία και τις υπόλοιπες σε Αρκαδία, Αττική και Κορινθία.

Τις 5 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Τρίπολης και Κορίνθου -ενώ ο 28χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους τουλάχιστον 5 δράστες, μετά την ανάλυση DNA στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, αλλά και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού.

Σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ο εν λόγω δράστης και οι συνεργοί του φέρονται ότι ξημερώματα πέρυσι στις 3 Νοεμβρίου διέπραξαν μία κλοπή σε βενζινάδικο στη Μεσσήνη και πήραν από το ταμείο 2.000 ευρώ, καθώς και ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε χαρτιά της επιχείρησης. Λίγη ώρα μετά, οι ίδιοι φέρονται ότι διέρρηξαν τα ΕΛΤΑ στη Θουρία με σκοπό να σηκώσουν από μέσα το χρηματοκιβώτιο, αλλά έφυγαν άπραγοι καθώς άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός.

Οι υπόλοιπες κλοπές για τις οποίες κατηγορείται ο 28χρονος ότι διέπραξε, έγιναν: στο Νεοχώρι του Δήμου Τρίπολης απ’ όπου κλάπηκαν οι κρατικές πινακίδες από δύο οχήματα, στην Κανδύλα του Δήμου Γόρτυνος, όπου φέρεται ότι διέρρηξε κατάστημα και έκλεψε χρήματα και στα Σπάτα Αττικής, όπου φέρεται ότι, μαζί με συνεργούς του, διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά, καθώς και ένα αυτοκίνητο -το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αλλάζοντας πινακίδες για τις… εξορμήσεις τους στην Πελοπόννησο.

Τέλος, ο 28χρονος κατηγορείται και για μια ακόμα απόπειρα κλοπής σε κατάστημα ΕΛΤΑ, στη Νεμέα Κορινθίας.

eleftheriaonline.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.