Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το επόμενο «βήμα» που ζήτησε να γίνει – Έρχεται το αίτημα αποφυλάκισης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και αξιολογεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της, από την Πάτρα. Οι επαφές με τους δικηγόρους της, είναι συνεχείς…

Για την Ρούλα Πισπιρίγκου, οι περισσότερες μέρες στη φυλακή περνούν με τον ίδιο τρόπο. Μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσει εκπομπές που αναφέρονται στην υπόθεση που πρωταγωνιστεί, αλλά και αλλεπάλληλες συνομιλίες με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν για να κλειδώσουν οι επόμενες κινήσεις τους. Η 33χρονη που κατηγορείται για την δολοφονία της Τζωρτζίνας, πιστεύει πως έφτασε ο χρόνος να κατατεθεί το αίτημα αποφυλάκισης και ευελπιστεί πως πολύ σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για την ελευθερία της.

Με τις έρευνες της Αστυνομίας να συνεχίζονται, την Ιατροδικαστική Υπηρεσία να αναζητά νέα στοιχεία και τη Δικαοσύνη να ξετυλίγει αργά, αλλά προσεχτικά το ανακριτικό της έργο, η νομική πλευρά της προφυλακισμένης πρωταγωνίστριας στην πολύκροτη υπόθεση, δείχνει να φτάνει στο πρώτο τολμηρό βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» – και αν δεν προκύψει κάποιο νέο ηχηρό αποκαλυπτικό στοιχείο ενοχής για την Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις εξελισσόμενες έρευνες των Αρχών – οι δικηγόροι της, Οθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας ετοιμάζονται να καταθέσουν – το προαναγγελθέν από διμήνου – αίτημα αποφυλάκισής της, στις αρχές Ιουνίου.

Αν και η γενικότερη δημόσια εκτίμηση του νομικού κόσμου είναι ότι το αίτημα αυτό δεν θα έχει αίσιο αποτέλεσμα, εντούτοις η υπεράσπιση της κατηγορουμένης θα «πατά» σε δύο πυλώνες. Πρώτον: Οτι, από την προφυλάκισή της μέχρι σήμερα, οι έρευνες όχι μόνο δεν ανέδειξαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το αρχικό της εγκληματικής πράξης, μέσω χορήγησης κεταμίνης στον θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά ακόμα και αυτό δεν έχει αποδειχθεί με την ανεύρεση της διαδρομής της θανατηφόρας ουσίας. Αντιθέτως, αν και βρέθηκαν 6.500 μηνύματα στο κινητό της και 4.500 ηλεκτρονικά της ίχνη σε Η/Υ, κινητό και τάμπλετ Τζωρτζίνας, η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών» δεν βρήκε κάτι ξεκάθαρα ενοχοποιητικό.

Δεύτερον: Οτι, από την Ιατροδικαστική Εκθεση Μπουζιάνη για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, προκύπτουν «εμφανή κενά και ερωτήματα» για τους χειρισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία θα τεθούν με εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων της Πισπιρίγκου.

Σημαντικό υπόβαθρο αποτελεί για τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτό που αποκόμισαν απο την ανακρίτρια, την ημέρα που ελήφθη η απόφαση προφυλάκισής της, ότι δηλαδή η ίδια η δικαστική λειτουργός έδειξε εμφανώς να προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να μπει στη φυλακή, γι΄αυτό και τη ρώτησε αν θα δεχόταν τους περιοριστικούς όρους, εφόσον αφηνόταν ελεύθερη.

«Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε κατά της…», λέει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης στο pelop.gr…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.