Σάκης Αρναούτογλου: Νέα «κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών

Νέα «κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις αρχές του Φλεβάρη κι ενώ η κακοκαιρία Ελπίδα εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού αναφέρει ότι τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι αρχές Φλεβάρη. «Πιο σημαντική δείχνει η “κατεβασιά” ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 του Φλεβάρη» αναφέρει.

Όσον αφορά στην «Ελπίδα» συνιστά προσοχή ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου «τις επόμενες ώρες και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα».

Δείτε ακόμα:  Καιρός: 37άρια τις επόμενες μέρες - Ανατροπή από το Σάββατο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Θα διατηρηθούν τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι αρχές Φλεβάρη! Πιο σημαντική δείχνει η “κατεβασιά” ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 του Φλεβάρη!

Λίγο προσοχή τις επόμενες ώρες στην Κρήτη και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο!

Δείτε ακόμα:  Νεκρά παιδιά: «Βόμβα» Λιάγκα - Η αστυνομία είναι έτοιμη για έξι νέες διώξεις! (βίντεο)

Όσον αφορά στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μαζί με το σημερινό, θα χρειαστούμε σίγουρα ακόμα ένα εικοσιτετράωρο για να αρχίσει ο καιρός να γίνεται τόσο μαλακός ώστε να υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χιόνια και ο πάγος τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Την Παρασκευή θα έχει βελτιωθεί εντελώς η κατάσταση καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα προβλέπεται επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των βραδινών νυχτερινών ωρών. Όπως έγραψα και στον τίτλο και είπα και χθες στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 στις 4:45 το απόγευμα και στις 10:45 το βράδυ, το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα ξαναπέσει η θερμοκρασία (όχι ομως τόσο πολύ όσο τα τελευταία 24ωρα), όμως πιο σημαντική φαίνεται η ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα και κυρίως μεταξύ δύο και τέσσερις Φλεβάρη για την οποία θα αναφερθώ και απόψε στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3!

Δείτε ακόμα:  Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Προ των πυλών το πρώτο ισχυρό θερμό κύμα - Πότε θα έχουμε καταιγίδες και χαλάζι

newsbeast.gr