Σάλος για το site που εκδίδει αναρρωτικές άδειες με ένα… κλικ!

Με ένα κλικ παρέχονται συνταγογράφηση φαρμάκων με 12€, αναρρωτικές άδειες με κόστος 10€ και συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων με 8€.

Πρόκειται για γνωστό site το οποίο έχει γίνει ανάρπαστο μεταξύ των ασθενών, όμως την ίδια ώρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους γιατρούς. Αν και στην ιστοσελίδα του ισχυρίζεται πως διαθέτει πιστοποιήσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα πει πως όχι μόνο δεν έχουν δώσει πιστοποίηση, αλλά θα κινηθούν και νομικά εναντίον της ιστοσελίδας.

«Ο επιχειρηματίας πίσω από αυτή την ιστορία δεν έχει καμία σχέση με την ιατρική. Είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής με εταιρεία κέλυφος για να παραβεί το νόμο», είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Η ιστοσελίδα για να πάρεις αναρρωτική άδεια 3 ημερών με κόστος μόλις 10 € ζητά από τον πολίτη να περιγράψει πως αισθάνεται και γιατί ζητά αναρρωτική άδεια, έτσι απλά. Για την συνταγογράφηση εξέτασης υπέρηχου είτε ο ασθενής δηλώσει πως έχει υποψία ασθένειας είτε πως θέλει απλά έναν υπέρηχο ως τακτικό check up το κόστος είναι ίδιο, στα 8€.

Μοντέλο γνωστού πρακτορείου φωτογραφιών παρουσιάζεται στο site ως γιατρός της ομάδας τηλεϊατρικής

Στην ιστοσελίδα παρουσιάζεται και μία ιατρική ομάδα. Ωστόσο, η πρώτη γιατρός βρίσκεται και σε άλλες ιστοσελίδες, όπως για παράδειγμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού οργανισμού για την πρόληψη των αυτοκτονιών, αλλά και σε άρθρο του Forbes, που η εν λόγω γιατρός εμφανίζεται να είναι σε φωτογραφία του πρακτορείου Getty.

Δηλαδή η γιατρός εμφανίζεται να είναι… μοντέλο πρακτορείου.

Παράλληλα, το site εμφανίζει τέσσερις γιατρούς ως ιατρική ομάδα.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα παρουσιάζει τις εξής ιδιότητες της ιατρικής ομάδας:

-Έναν γενικό χειρουργό ειδικευμένο στην χειρουργική αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
-Μία γενική ιατρό και παιδίατρο που φέρεται να άσκησε την ιατρική σε 15 χώρες
-Μία διαιτολόγο – διατροφολόγο
-Μία ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια

Σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. του Ν. 4771/2021 προβλέπεται ότι: «Η παρουσία του επιστημονικά υπευθύνου ή του νομίμου αντικαταστάτη του κάθε φορέα ή τμήματος φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρεωτική καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του». Ως παρουσία δε, νοείται η φυσική παρουσία, ώστε η εξ αποστάσεως και μάλιστα μόνο η εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών να καθιστά τη λειτουργία του ιατρείου φυσικού ή νομικού προσώπου, μη νόμιμη.

Με έδρα την Αγγλία η ιστοσελίδα τηλεϊατρικής

Η εταιρεία παρότι δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έχει έδρα στην Αγγλία, όμως σε περίπτωση διαφορών αρμόδια για την επίλυση τους είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

Η εταιρεία την ίδια ώρα φέρεται να μην συνταγογραφεί για πρώτη φορά, αλλά μόνο να κάνει επανάληψη συνταγογράφησης, κάτι που όμως οι γιατροί λένε πως είναι κόντρα στην συνήθη πρακτική που ο ασθενής πάει στον γιατρό του.

Ενδιαφέρον έχει και πως όλα τα ραντεβού φαίνεται πως είναι διαθέσιμα και μάλιστα στην ειδικότητα του παθολόγου.

Από τη μεριά της ιστοσελίδας δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, λέγοντας πως μόλις έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

«Ντροπή, ξεφτυλίζεται η ιατρική οντότητα»

Ξέσπασε η Ματίνα Παγώνη στον αέρα του Live News σχετικά με την ιστοσελίδα που «πουλά» διαδικτυακά αναρρωτικές άδειες και συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

«Ντρέπομαι για αυτά που είδα. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, πρέπει οπωσδήποτε να μπει εισαγγελέας», είπε αρχικά.

«Οι ιατρικοί σύλλογοι θα κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που πρέπει να πούμε στον κόσμο είναι ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουν άδεια έστω και 3 ημερών εάν δεν τους έχει δει ο γιατρός τους. Ακόμη, δεν πρέπει να συνταγογραφεί κανένας γιατρός σε ανθρώπους που δεν τους έχουν δει και δεν ξέρουν τι έχουν όχι μόνο φάρμακα, αλλά και απλές εξετάσεις. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, γιατί ξεφτιλίζεται η ιατρική οντότητα», συμπλήρωσε και τόνισε πως πρόκειται για εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.