Σαρηγιάννης για lockdown: «Μειωμένη κατά 45% η αποδοτικότητα λόγω των μεταλλάξεων» (βίντεο)

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζει μιλώντας στην εκπομπή Live News ότι η αποδοτικότητα του τρέχοντος lockdown παρουσιάζει μεγάλη μείωση τονίζοντας ότι σε αυτό παίζει ρόλο και η έκρηξη των μεταλλαγμένων κρουσμάτων

«Είμαστε δύσκολη καμπή. Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική. Η απόδοση του lockdown είναι μειωμένη κατά 45% σε σχέση με το lockdown του προηγούμενου Μαρτίου. Κι αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν το εφαρμόζουμε πιστά, αλλά σε μια έκρηξη των μεταλλαγμένων κρουσμάτων. Αυτό διαφοροποιεί την κατάσταση όσον αφορά στη διαχείριση» σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής.

Δείτε ακόμα:  Πάσχα: Πώς θα ανοίξουν οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα -Τα μέτρα για ιερείς και πιστούς

«Να δούμε πέρα από την παράταση το lockdown, με ποιο τρόπο θα ανοίξουμε με ασφάλεια μετά την παράταση του lockdown Οι μεταλλάξεις έχουν να κάνουν με το πώς θα προφυλαχθείς, και πως θα ανοίξεις» πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα έχουν αυξητική πορεία και την προσεχή εβδομάδα, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να υπάρξει σταθεροποίηση. «Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν μια αυξητική πορεία. Περιμένουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης».

newsit.gr