Σασμός: Σε ποια πόλη της Ανατολικής Αττικής βρίσκεται το περίφημο καφενείο που προβάλλεται στη σειρά (βίντεο)

Όταν μετά από πολύ κόπο και πάρα πάρα πολύ ψάξιμο καταφέραμε να εντοπίσουμε που βρίσκεται το σκηνικό που έχει στηθεί για τα γυρίσματα της αγαπημένης σειράς “Σασμός” που αναπαριστά την πλατεία του χωριού καθώς και το καφενείο του Παντελή ( Η ιστορία βάσει σεναρίου εκτυλίσσεται σε κάποιο Χωριό της Κρήτης ) όπου και γυρίζεται η καταιγιστική ιστορία αγάπης αλλά και μίσους της ομώνυμης σειράς δεν φανταζόμασταν την απίστευτη ιστορία που κρύβει αυτό το μέρος.

Πιο συγκεκριμένα. Ο χώρος που έχει μετατραπεί στο σκηνικό της αγαπημένης σειράς δεν είναι άλλος από το Λαογραφικό Μουσείο Πηλιούνη που βρίσκεται στην Παιανία και υπεύθυνος για το εκπληκτικό αποτέλεσμα δεν είναι άλλος από τον σκηνογράφο της σειράς κ. Αντώνη Χαλκιά που ήταν και ο σκηνογράφος στις “Άγριες Μέλισσες”. Το μυστηριώδες και ανεξιχνίαστο αιματοβαμμένο του παρελθόν.

Το Λαογραφικό Μουσείο Αλέξανδρου Πηλιούνη στην Παιανία σήμερα αποτελεί στην πραγματικότητα έναν διαμορφωμένο χώρο συλλογής έργων κυρίως της μεσογείτικης αττικής λαογραφίας των τελευταίων αιώνων.

Πρόκειται για μια συλλογή η οποία συγκροτήθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη, τον Αλέξανδρο Πηλιούνη, γόνο παλαιάς αγροτικής οικογένειας γεωκτημόνων της Παιανίας.

Σε 3,5 στρέμματα έκταση βρίσκονται κτήρια αλλά και μεγάλος κήπος αλλά και ο χώρος ο οποίος έχει προσαρμοστεί ώστε να είναι το καφενείο της σειράς Σασμός. Το Μουσείο Πηλιούνη εκτός από τις συλλογές, πολύ συχνά φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ το επισκέπτονται και σχολεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.