Σχοινιάς: Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο (φωτό)

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά βρέθηκε το Σάββατο το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη απ’ τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή του Κόμματος και τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ. Κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα του πρωτοκόλλου υγιεινής και ασφάλειας που ορίζει η ΓΓΑ, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε στους εξωτερικούς χώρους με μέλη της νέας διοίκησης που προέκυψε απ’ τις πρόσφατες εκλογές της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝ). Το “παρών” έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝ Γιάννης Βράμπας, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Δημούλης και ο γραμματέας Αντώνης Αργυρίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο πλευρών βρέθηκαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν σήμερα το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, καθώς και οι αγωνίες των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, αλλά και των σωματείων που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων για το μέλλον της.

Σημειώνεται πως το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σήμερα όπως έχει συμβεί και με άλλες αντίστοιχες έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, με ορατό τον κίνδυνο μελλοντικού ξεπουλήματός του στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εμφανή είναι τα σημάδια εγκατάλειψης του κωπηλατοδρομίου εξαιτίας και των πολιτικών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα το τομέα του Αθλητισμού και ειδικότερα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δείτε ακόμα:  Για έναν καυγά η εκτέλεση στη Μεταμόρφωση; Ο «Κεφάλας», ο Καλαποθαράκος και η εκτέλεση στον Μαραθώνα

Οι Γ. Γκιόκας και Θ. Λιάπης ενημερώθηκαν από τα μέλη της διοίκησης της ΕΚΟΦΝΣ για τις καθημερινές δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στη λειτουργία του Κωπηλατοδρομίου. Μάλιστα, όπως εξήγησαν, λόγω της υπαγωγής του στο ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι για όλες τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται σε πολλές περιπτώσεις, η Ομοσπονδία Κωπηλασίας καλείται να πληρώσει από τον προϋπολογισμό της για την αποκατάσταση ζημιών. Ενώ στα προβλήματα συντήρησης έρχονται να προστεθούν και αντίστοιχα που υπάρχουν ακόμα από κατασκευής της Ολυμπιακής εγκατάστασης, με μερικά να αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα των λογικών για την επόμενη ημέρα (π.χ. ξήλωμα) κάτω απ’ τις οποίες δημιουργήθηκαν. Ενδεικτικό παράδειγμα για αυτό αποτελεί το ότι ποτέ δεν τοποθετήθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, π.χ. για ζεστό νερό, το οποίο ζεσταίνεται με ηλεκτρική ενέργεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (κόστος κλπ.).

Δείτε ακόμα:  Aπό 17 Ιουνίου το Super Express από Ραφήνα για Πάρο

Απ’ την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στα μέλη της διοίκησης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η εικόνα του Κωπηλατοδρομίου σήμερα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευθύνης που έχουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στο θέμα της Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, που, αν και φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν από αυτόν. Όπως είπε, δεν είναι τυχαίο ότι και στην περίπτωση του Κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά ποτέ μέχρι σήμερα αυτό δεν αξιοποιήθηκε για τις ανάγκες της νεολαίας, π.χ. των κοντινών περιοχών σε αυτό (Μαραθώνα, Σχοινιά, Νέα Μάκρη, Κάτω Σούλι) που θα μπορούσαν να αθληθούν ερχόμενοι και πιο κοντά με το άθλημα της Κωπηλασίας.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Πραγματοποιήθηκε η 3η εναέρια εφαρμογή Ψεκασμών Κουνουπιών στον Υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου Σχινιά

Παράλληλα, τόνισε πως αν μέχρι σήμερα το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο έχει καθυστερήσει να το αγγίξουν σχέδια παράδοσης ξεπουλήματος, είναι γιατί βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά – Μαραθώνα, το οποίο παρέχει μια προστασία. Ωστόσο, όπως σημείωσε, τα τελευταία χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή της ΝΔ, στόχος είναι να μειωθεί ολοένα και περισσότερο η προστασία των Εθνικών Πάρκων ή περιοχών Natura με σκοπό το άνοιγμα του δρόμου για αξιοποίηση απ’ τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Γ. Γκιόκας ενημέρωσε τους ανθρώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για την πρόσφατη κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή από το ΚΚΕ για το προβλήματα Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου προς τον αρμόδιο υπουργό. Καθώς και για τις προσπάθειες που θα κάνει το Κόμμα στα αιτήματα της Ομοσπονδίας για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την καλύτερη αξιοποίησή τους ως περιουσία του ελληνικού λαού.

902.gr