Σε αυτές τις φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, οδηγούνται όλοι οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα. Εδώ και αρκετές ημέρες όπως είχε γράψει το enikos.gr είχε “κλειδώσει” ότι οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν σε φυλακές της ενδοχώρας που διαθέτουν κελιά όπως αυτές στο Μαλανδρίνο, τον Δομοκό, τα Τρίκαλα και τη Νιγρίτα, ενώ οι φυλακές Κορυδαλλού είχαν αποκλειστεί.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Εταιρεία κινητής αρνείται να βοηθήσει 72χρονο ασθενή που νοσηλεύεται

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών. Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Δείτε ακόμα:  Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί (φωτό)

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.