Σε διαρκή εγρήγορση ο Σύλλ Γονέων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης, για να παραμείνει το σχολείο ανοικτό

Σε διαρκή εγρήγορση ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης, για να παραμείνει το σχολείο ανοικτό


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι τις τελευταίες μέρες έχει αποτραπεί 4 φορές η κατάληψη του σχολείου από ολιγομελη ομάδα μαθητών ( κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών) χάρη σε προσπάθειες μελών του Συλλόγου και της Διεύθυνσης του Γυμνασίου.

Αν θέλουμε να παραμείνει ανοικτό το σχολείο, θα πρέπει όλοι μας ως γονείς να στηρίξουμε την λειτουργία του με την παρουσία μας κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Κλειστά τμήματα στο 2ο Δημ. Σχολείο Ραφήνας, κανονικά λειτουργεί το Λύκειο - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Διευθυντής του Σχολείου στην οποία αναφέρει:

Αγαπητοί γονείς, τις τελευταίες μέρες -μαζί με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων- βρισκόμαστε σε μια εγρήγορση για να αποτρέψουμε την κατάληψη του σχολείου από ομάδα μαθητών.

Την Παρασκευή, συζήτησα με κάποιους μαθητές που πρωτοστατούσαν στην αποχή που πραγματοποίησαν, μιλήσαμε για τα αιτήματά τους -ένα προς ένα- και τους τόνισα ότι μια κατάληψη το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι να παραδοθεί το σχολείο σε μια ομάδα μαθητών, να παρεισφρήσουν εξωσχολικοί και η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών να παραμένει αμέτοχη.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου - Στο Δημαρχείο ο Χρ. Καλούδης

Και φυσικά, να διακοπούν οι άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου -πχ Κοινωνικό Φροντιστήριο- και να γίνουν ζημιές – όπως αυτή που αντικρύσαμε σήμερα, γραμμένους τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του σχολείου. Είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας ώστε να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για την διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων, μαθητών, γονέων & καθηγητών- υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

Η κατάληψη είναι ἐνα παρακμιακό φαινόμενο που το μόνο που αφήνει πίσω του είναι η καταστροφή και η διάλυση Ευχαριστώ

Δείτε ακόμα:  ΚΤΕΛ: Θύελλα αντιδράσεων σε Ραφήνα, Πικέρμι Μαραθώνα & Μαρκόπουλο για την κατάργηση της μαθητικής έκπτωσης 50%

Ο διευθυντής