Σε καλό δρόμο… το σχολείο στη Γαλήνη Αρτέμιδος

Με Δελτίο Τύπου, ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος, μας ενημερώνει ότι: «μετά από καθυστέρηση 6 και πλέον μηνών λόγω της προσφυγής του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μαρλαντή κατά της 241/2015 απόφασης του Δ.Σ., είναι σε θέση να προχωρήσει στη διαδικασία της αγοράς του οικοπέδου για την κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου εντός του ιδίου χώρου στην περιοχή «Γαλήνη» Αρτέμιδος» .
Η Επιτροπή του άρθρου 7, απεφάσισε ότι «ορθώς ελήφθη η απόφαση του Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος, και η Δημοτική Αρχή μπορεί να προβεί στην άμεση εκτέλεση της εν λόγω αποφάσεως προκειμένου να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.
Θέλουμε οι μαθητές του Δήμου μας να αποκτήσουν τις εγκαταστάσεις και τις προδιαγραφές που τους αξίζουν και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το πετύχουμε, παρά τα επαναλαμβανόμενα και ανεξήγητα εμπόδια που προκύπτουν και παρακωλύουν το ήδη δύσκολο έργο μας, καταλήγει το Δελτίο Τύπου».
Πραγματικά πέφτει κανείς από τα σύννεφα, όταν γίνονται προσπάθειες να μπουν εμπόδια σε τέτοιες δραστηριότητες-υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι στους Δημότες.
Είναι γνωστό από χρόνια το πρόβλημα στης σχολικής στέγης στην Αρτέμιδα. Θα περίμενε κανείς, από μέλη της διοίκησης, (και η αντιπολίτευση διοίκηση είναι) περισσότερη ευαισθησία, στην επίλυσή ενός προβλήματος που έχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών μας- της χώρας μας. Άποψη της στήλης είναι, να συνενωθούν όλες οι δυνάμεις για να υπερνικηθούν τα όποια προβλήματα και όχι να διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα δημιουργήσει τα περισσότερα στο κτίσιμο ενός σχολείου.
Κάποια στιγμή, η νοοτροπία, ότι είναι δικό μας είναι ακριβό και πολύτιμο και ότι ανήκει σε κάποιον άλλον είναι… για να το τρώνε οι σκύλοι, πρέπει να εκλείψει. Άλλωστε μια πλειάδα ειδικών, έκρινε ότι η θέση που βρίσκεται το οικόπεδο, θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και η τιμή είναι περισσότερο από ικανοποιητική.

Δείτε ακόμα:  Βίντεο από την Δ’ Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης το 1966!

Δημήτρης Πνευματικάτος