Σε ποιους χώρους πρέπει να φοράμε οπωσδήποτε μάσκα για να μην κολλήσουμε κορονοϊό

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα.
Το νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας να είναι πλέον φανερό. Τη δική του εκτίμηση για το μέλλον έδωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Διανύουμε το 6ο κύμα, τώρα το ποια θα είναι η κορυφή του και πόσο θα διαρκέσει, υπάρχουν διάφορες προβλέψεις» ανέφερε ο ίδιος.

Σημείωσε πως η λύση είναι η χρήση μάσκας σε χώρους κλειστούς και με συνωστισμό.

«Σε επόμενη φάση αναμένουμε να δούμε διασπορά και στις υπόλοιπες ηλικίες, πέραν των ηλικιών 18-24, για αυτό και πρέπει να υιοθετηθεί αυτή η συμπεριφορά» συμπλήρωσε σχετικά.

Επισήμανε πως οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 4η δόση γιατί πρακτικά αυτή τη στιγμή θεωρούνται ανεμβολίαστοι, ενώ σε ό,τι αφορά τους κάτω των 60, ο πρόεδρος συνέστησε να συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

Ερωτώμενος για την ύπαρξη νέου εμβολίου, απάντησε: «Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε και προσδοκούμε να έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο μέλλον, δήλωσε πως έχοντας εμβόλια και φάρμακα και τηρώντας ορισμένα μέτρα ασφάλειας, δεν θα είναι αναγκαία τα βαριά μέτρα περιορισμού.

«Γιατί και εκεί που τα είδαμε, ήταν εντελώς αναποτελεσματικά. Έχει σημασία ως κοινωνία να ακολουθούμε ορισμένες συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τον ιό» προσέθεσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.