Σεισμός στην Τουρκία: : Σκύλος διασώστης από το Μεξικό πέθανε στο καθήκον – Το συγκινητικό «αντίο» από την ομάδα του

Ο Proteo, ο σκύλος διασώστης της ομάδας που ταξίδεψε από το Μεξικό στην Τουρκία για να συμμετάσχει στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μετά τους σεισμούς πέθανε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Μεξικανών.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας σκύλου διασώστη Proteo», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού. «Εκπληρώσε το καθήκον του ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Σε ευχαριστούμε για το ηρωικό σου έργο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μετά τους σεισμούς που έπληξαν 10 επαρχίες της Τουρκίας, μια ομάδα έρευνας και διάσωσης 150 ατόμων από το Μεξικό βρέθηκε στην Τουρκία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες διάσωσης. Ο Proteo, όπως αναφέρθηκε, κατέρρευσε από την κούραση.

Συγκινητική ήταν και η εκδήλωση εις μνήμην του σαν ένα προσκλητήριο νεκρών όπου ακούστηκε το όνομα του: «Proteo-παρών», ακούστηκε τρεις φορές

 

H υπηρεσία εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών της Τουρκίας (AFAD) ανέφερε ότι 29.605 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς και ότι 147.934 θύματα των καταστροφών μεταφέρθηκαν σε άλλες επαρχίες.

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.