Συγκλονίζει ασθενής που νόσησε από κορονοϊό: «Είναι κάτι που σε ‘τρώει’ από μέσα» (βίντεο)

Ο κ. Γιάννης Πιτσιώρας, ασθενής ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό περιέγραψε την εμπειρία του μιλώντας στο Open.

«Έμεινα 12 μέρες στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Αρχικά είχα πολύ υψηλό πυρετό, έκανα τεστ, βγήκε θετικό και μετά πήρα τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ. Η εμπειρία ήταν εντυπωσιακή. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου και τον επαγγελματισμό του ΕΟΔΥ», σημείωσε αρχικά.

Σε σχέση με εκείνους που υποβαθμίζουν τη σημασία του ιού ο κ. Πιτσιώρας σημείωσε: «Όποιος “πυροβολεί” αυτή τη διαδικασία δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο ιός είναι περίεργος, επιτίθεται στο αναπνευστικό. Ανέπτυξα πνευμονία και έχω τεράστια εξάντληση. Δεν ξέρω πως το κόλλησα, ύπουλο πράγμα. Έστω και μια μικρή στιγμή απροσεξίας μπορεί να σε οδηγήσει εδώ που βρέθηκα. Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα».

«Δεν υπάρχει πιο αδυσώπητη ισότητα από τον μακρύ βραδινό ήχο των αναπνευστήρων στις κλινικές», ανέφερε ο κ. Πιτσιώρας τονίζοντας ότι δεν είναι μια γρίπη ο κορωνοϊός.

Βατόπουλος: Αναγκαία η αλλαγή συμπεριφοράς και η τήρηση των μέτρων

Την ίδια ώρα ο καθηγητής μικροβιολογίας, Άλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας και τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα είναι αναγκαία δεδομένου των συνθήκων και ότι οι πολίτες είναι απαραίτητο να αλλάξουν συμπεριφορά στο θέμα της πρόληψης.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων και να τηρούμε τα μέτρα. «Η πολιτεία να συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο να παίρνει τα μέτρα, να μη συνωστίζονται» ανέφερε. «Η αύξηση της τελευταίας εβδομάδας είναι ραγδαία. Θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων, σε περίπου μια εβδομάδα, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα δούμε και νέα αύξηση. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί δια μαγείας. Να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν οι νέοι. Συζητάμε για αλλαγή συμπεριφοράς τώρα».

Όσον αφορά το κλείσιμο της εστίασης, ο κ. Βατόπουλος σχολίασε ότι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη από εκεί ξεκίνησε, από μη αναγκαίους συνωστισμούς. Έχουμε δύο Ελλάδες – πρωινή και βραδινή. Το πρωί ο κόσμος ήταν πιο προσεκτικός και τηρούσε τα μέτρα, αλλά το απόγευμα χαλάρωνε.

newpost.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.