Συγκλονίζει ο γιος του διασώστη που πέθανε από κορονοϊό (βίντεο)

Ο Σάκης Σωτηράκης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς διασώστες της πόλης και εθελοντής. Συντετριμμένος ο γιός του 64χρονου, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, για τον πατέρα του, που από έναν σεισμό, κόλλησε το μικρόβιο του εθελοντισμού.

«Είχε γίνει τότε ένας σεισμός στην Θεσσαλονίκη και είχε ακούσει ντόρο να γίνεται σε μία πολυκατοικία και έτσι του βγήκε αυτό το ένστικτο και μπήκε στην οικοδομή να βοηθήσει ήταν μία κυρία που είχε καταπλακωθεί και την έσωσε εντέλει έτσι ξεκίνησε έτσι του βγήκε αυτό το μικρόβιο του εθελοντισμού».

Δείτε ακόμα:  Παγκόσμια ανησυχία και διχογνωμίες για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Αναφερόμενος στο πώς νόσησε από κορονοϊό ο πατέρας του, ανέφερε: «Είχε μόνο πυρετό και πόνο στο σώμα του, οι πόνοι που σε πιάνουν στο σώμα σου. Στην έβδομη, όγδοη ημέρα, όπως ήμασταν στο σπίτι, τον έβλεπα εγώ, εγώ τον κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν ανέπνεε καλά. Ήταν αθλητής και δεν κάπνιζε ποτέ. Πρόσεχε την διατροφή του, έκανε γυμναστήριο. Πρέπει ο κόσμος να το πάρει λίγο πιο σοβαρά, δεν είναι μία απλή γρίπη».

Και συνέχισε: «Μια βδομάδα πριν πάει στο ΑΧΕΠΑ, είχε πυρετό, πονούσε το σώμα του, όπως περνά κανονικά κάποιος τον ιό έτσι τον περνούσε και ο πατέρας μου την πρώτη βδομάδα. Επιδεινώθηκε και τον χτύπησε στα πνευμόνια του, λαχάνιαζε όταν πήγαινε από το σαλόνι ως την τουαλέτα, όταν μιλούσε στο τηλέφωνο.

Δείτε ακόμα:  Βίντεο-ντοκουμέντο! Κινέζοι γιατροί ομολογούν πως έλεγαν ψέματα για τον κορoνοϊό

Το συζήτησα μαζί του γιατί τον είδα για πρώτη φορά στη ζωή του να φοβάται, δεν φοβόταν ποτέ. Τον πήγα στο ΑΧΕΠΑ, διαγνώστηκε με πνευμονία. Έμεινε 6-7 ημέρες στην κλινική, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε, αναγκάστηκαν οι γιατροί να τον βάλουν στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε…».

newsit.gr