Συνέντευξη με τον Γιάννη Τσέλιο: Η συνένωση, οι προϋποθέσεις και οι δικές του προτάσεις

Μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με το θέμα της συνένωσης των ομάδων της Ραφήνας αλλά και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Τσέλιο…

…ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα και της Τριγλίας και της Θύελλας επί σειρά ετών αλλά είναι κι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχει παίξει μπάλα πολλά χρόνια κι έχει αποδεδειγμένα άποψη…

– Γιάννη εσύ έχεις παίξει και στις δύο ομάδες. Ποια είναι η δική σου άποψη πάνω στο θέμα της συνένωσης

«Έχω αγωνιστεί και στις 2 ομάδες από επτά περίπου χρόνια, οπότε λογίζομαι ως Ραφηνιώτης ποδοσφαιριστής. Συνένωση μέσα σε ένα μήνα δε γίνετε να υπάρξει και να είναι σε σωστές βάσεις. Αυτές οι κινήσεις απαιτούν χρόνο, εμπιστοσύνη μεταξύ των διοικήσεων και απόλυτη στήριξη του κοινού.

Κατά καιρούς όλοι το γνωρίζουμε, πως φίλοι και από τις δύο πλευρές έχουν εκφραστεί ειρωνικά για την άλλη ομάδα. Οπότε πως περιμένουμε ο κόσμος μέσα σε ένα μήνα να ξεχάσει και να παραμερίσει τέτοιου είδους εκφράσεις και σχολιασμούς.

Όταν για παράδειγμα, η φετινή πορεία της Τριγλίας στην αρχή του πρωταθλήματος σχολιάστηκε με ειρωνική διάθεση και όχι με τα συνηθισμένα πειράγματα που γίνονται κατά καιρούς μεταξύ των οπαδών, και το ίδιο έγινε αντίστροφα για την πορεία της Θύελλας στον 2ο γύροι του πρωταθλήματος… Πως λοιπόν από τη μια στιγμή στην άλλη θα παραγραφούν όλες αυτές οι ειρωνείες.
Και δεν θα αναφερθώ για τα προηγούμενα χρόνια που ήταν ακόμα πιο έντονη η αντιπαλότητα των δύο ομάδων”.

– Άρα εσύ τι προτείνεις…

«Για να δούμε αν μπορεί να ευδοκιμήσει μια συνένωση θα πρέπει στα επόμενα δύο χρόνια να γίνουν κοινές δράσεις των 2 σωματείων και μέσα από αυτές να χτιστεί εμπιστοσύνη. Και μέσα από αυτές τις δράσεις να δούμε και να αξιολογήσουμε την αντίδραση του κοινού. Αν θα τις αγκαλιάσει ή όχι”.

– Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος για αυτές τις δράσεις που λες;

«Βεβαίως. Κάποιες κοινές δράσεις θα μπορούσαν να ήταν:

1. Μια κοινή συναυλία/πανηγύρι των 2 ομάδων για την οικονομική τους ενίσχυση.
2. Ένας φιλανθρωπικός αγώνας για τους δημότες που έχουν ανάγκη.
3. Κοινό εισιτήριο διαρκείας για να μπορεί ο Ραφηνιώτης να απολαύσει και τις 2 ομάδες και με τα έσοδα να μοιράζονται.
4. Ένα μεγάλο τουρνουά ακαδημιών και με τις 2 ομάδες υπεύθυνες της διοργάνωσης.
5. Πινακίδες διαφήμισης στο γήπεδο με τα έσοδα και στις 2 ομάδες
6. Μεγάλη λαχειοφόρο και από τους 2
Και πολλά άλλα…”

– Θα υπάρξει ανταπόκριση όμως από τον κόσμο;

«Ναι, γιατί όχι. Με τους παραπάνω τρόπους θα μπορούσε να αξιολογηθεί η συνεργασία των 2 διοικήσεων, η εμπιστοσύνη στις σχέσεις τους και η ανταπόκριση του κόσμου στις κοινές δράσεις. Μέσα από αυτές τις δράσεις και να μην συνενωθούν οι 2 ομάδες σίγουρα οι σχέσεις τους θα ήταν καλύτερες και δεν θα υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα που μη γελιόμαστε και κρυβόμαστε υπάρχει σε μεγάλο βαθμό».

– Γιάννη σε ευχαριστούμαι. Βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσες τις προτάσεις σου. Θες να μας πεις κάτι κλείνοντας..

«Εύχομαι και στην Θύελλα και στην Τριγλία τα καλύτερα και να συνεργαστούν, είτε ενωθούν είτε όχι. Η ιστορία και των δύο ομάδων είναι μεγάλη και αυτή τη στιγμή η Ραφήνα είναι η πρώτη δύναμη στην Ανατολική Αττική οπότε η οποιαδήποτε αντιπαλότητα ας μπει στην άκρη. Σεβασμός στις ξεχωριστές τους ιστορίες και διαδρομές μέσα από τη συνεργασία».