Χρ. Τσεμπέρης για την πρόταση κοινής καθόδου: Ο κάθε ένας να εξηγήσει στους πολίτες την στάση του

Με μία ανακοίνωση με αιχμές, ο Χρήστος Τσεμπέρης, επικεφαλής της Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών Ραφήνας – Πικερμίου, περιγράφει δημόσια όλες τις διαδικασίες που έγιναν για να επιτευχθεί προγραμματική σύγκλιση των τριών ψηφοδελτίων Μπουρνούς – Πιστικίδη – Συνεργασίας Ενεργών, η πρωτοβουλία η οποία τελικά κατέληξε σε αδιέξοδο.

Το βάρος της στάσης, της αιτιολόγησης και των πολιτικών επιχειρημάτων κάθε παράταξης προς τον πολίτη, ανήκουν στις ίδιες και τους επικεφαλής τους και αυτές θα αποφασίσουν αν χρειάζεται να τα εξηγήσουν δημόσια. Καθαρές κουβέντες, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσεμπέρης.

Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από δω και πέρας, ενώ το υστερόγραφο της συνεργασίας ότι «η πρόταση για ενωτική πορεία παραμένει μονίμως στο τραπέζι», ίσως αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή, η «Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» υποστήριξε δημόσια και καθαρά την ανάγκη διαλόγου, προγραμματικών συγκλίσεων, και ενωτικών πρωτοβουλιών, όσων έχουν όμορες απόψεις ή συναντίληψη για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατέθεσε ανοιχτά προς τους πολίτες, την πρόταση συνεργασίας και κοινής καθόδου των παρατάξεων «Νέα Αρχή» του Βασίλη Πιστικίδη, «Σύγχρονη Πολιτεία» του Βαγγέλη Μπουρνού, και «Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» με τον Χρήστο Τσεμπέρη.

Είναι αυτονόητο ότι η πρόταση αυτή, δεν θα δρούσε ισοπεδωτικά αλλά θα σεβόταν τις επιμέρους διαφορές.

Όμως, το κυρίαρχο, ήταν «να δούμε πρώτα, αυτά που μας ενώνουν» γιατί μπροστά στην προτεραιότητα της πόλης και των πολιτών οι όποιες προσωπικές τριβές και διαφωνίες έπρεπε να πάνε στην άκρη.

Ο κ. Μπουρνούς τοποθετήθηκε δημόσια, κατ’ αρχήν υπέρ της λογικής των συγκλίσεων.

Θετική ήταν και η αρχική αντιμετώπιση από τον κ. Πιστικίδη, υπό την έννοια ότι προσήλθε στο διάλογο αυτό, αν και απέφυγε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, έγιναν συναντήσεις και συζητήσεις όλων των μερών, κι αυτό ήταν αναντίρρητα θετικό.

Το λιγότερο θετικό είναι ότι ο διάλογος προχώρησε με επιμέρους συναντήσεις κι όχι σε κοινό τραπέζι, έτσι τα συνηθισμένα «αγκάθια» δεν ξεπεράστηκαν. Παιδικές ασθένειες…

Η συζήτηση και τα πολιτικά δεδομένα που τέθηκαν στη συνάντηση των κκ Μπουρνούς και Πιστικίδη, κατέληξαν σε αδιέξοδο. Το επιβεβαίωσαν και τα δύο μέρη, παρά τη νέα δημόσια τοποθέτηση του κ. Μπουρνούς περί των συγκλίσεων και των προγραμματικών συμφωνιών.

Ο κ. Πιστικίδης, επικεφαλής της «Νέας Αρχής» , αν και όχι δημόσια, μας αποσαφήνισε ότι , υπό τους όρους της συγκεκριμένης συζήτησης, απορρίπτει την πρόταση, παραμένοντας στη θέση που διατύπωσε στη συνέντευξη τύπου της παράταξής του στις 10 Δεκεμβρίου, για αυτόνομη κάθοδο της «Νέας Αρχής».

Όλα αυτά, τα μεταφέρουμε δημόσια στους πολίτες, όπως κάναμε για κάθε κίνηση από την πρώτη στιγμή.

Το βάρος της στάσης, της αιτιολόγησης και των πολιτικών επιχειρημάτων κάθε παράταξης προς τον πολίτη, ανήκουν στις ίδιες και τους επικεφαλής τους και αυτές θα αποφασίσουν αν χρειάζεται να τα εξηγήσουν δημόσια. Καθαρές κουβέντες.

Ως «Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» πήραμε, μπροστά στον πολίτη, κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία, για να δείξουμε το δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης ως ένα άλλο τρόπο του πολιτεύεσθαι, δημόσια, προγραμματικά , χωρίς προαπαιτούμενα και προσωπική συναλλαγή ή διαπραγμάτευση. Προχωράμε.

Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

ΥΓ: Η πρόταση για ενωτική πορεία παραμένει για μας μονίμως στο τραπέζι.
Την έχει ανάγκη ο τόπος.
Για τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Χρήστος Τσεμπέρης

Διαβάστε επίσης