Σύψας, Γώγος, Βασιλακόπουλος, Παγώνη, Εξαδάκτυλος…

Είναι κάποιοι από τους συνήθεις τηλεγιατρούς-καθηγητές, οι οποίοι έχουν παραδοθεί στις ορέξεις των καναλιών τα οποία τους περιφέρουν σαν φόβητρο από το πρωί μέχρι το βράδυ για να επαναλάβουν όσα εδώ και μήνες τώρα έχουμε μάθει όλοι απέξω.

Δεν είμαι, φυσικά, επιστημονικά καταρτισμένος για να κρίνω με ασφάλεια τα λεγόμενά τους, ωστόσο, το φαινόμενο αυτό με παραπέμπει σε κάτι έρευνες που κάναμε παλιά στον κόσμο των παραθρησκευτικών οργανώσεων και των αιρέσεων, όπου οι συντονιστές καλούσαν σε συναθροίσεις ανά την Ελλάδα για ομιλίες, τους ίδιους και τους ίδιους ”σεβαστούς διδασκάλους” για ενέσεις ”ψησίματος” των μελών…

Δείτε ακόμα:  Στη φυλακή ο 47χρονος που κατηγορείται ότι βίασε τη θετή κόρη του

Από τα κανάλια δεν θα περίμενα κάποια δόση συναίσθησης. Λες και βάζουν εβδομαδιαίο στόχο για το πόσο κόσμο θα πείσουν κάθε φορά ότι η κατάσταση είναι κάτι ανάλογο του Α’ ή Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τους επιστήμονες όμως? Όταν μάλιστα η σύγχυση που έχουν επανειλημμένως προκαλέσει με τις συνεχείς αλλαγές θέσεών τους… ? Και να το καταλάβω, νέος ιός, νέα δεδομένα, μηδενική εμπειρία, μπρος πίσω θα υπάρχουν.

Αυτό όμως δεν επιτάσσει περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερα λόγια? Αυτή η τηλεμανία που τους έχει καταλάβει ώστε να χάνουν το μέτρο, αρκεί να βγάζουν τη μούρη τους στο γυαλί ενδείκνυται για το ακαδημαϊκό τους ανάστημα? Αρμόζει σε επιστήμονα, πανεπιστημιακό? Μήπως τελικά, το να ψήσουν κόσμο μετράει περισσότερο και γι’ αυτούς?

Δείτε ακόμα:  Self test στα σχολεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Τι ισχύει αν βγει θετικό, τι αν είναι αρνητικό

Θα ‘θελα πολύ να τους κάνει αυτή την ερώτηση ένας φοιτητής τους.

Πηγή: Δημήτρης Φανός (fb)